Борељ присутан хитном састанку Београда и Приштине

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Nov.2022, 18:14

Борељ присутан хитном састанку Београда и Приштине

У Бриселу ће се сутра бити одржа хитан састанак на високом нивоу дијалога Београда и Приштине. Фото: Танјуг/AP „Високи представник за спољну политику Жозеп Борељ ће олакшавати дијалог, уз подршку специјалног представника ЕУ Мирослава Лајчака. Учешће су потврдили председник >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Србије Александар Вучић и премијер Косова Аљбин Курти”, саопштила је Служба за спољне послове ЕУ.
Високи представник Жозеп Борељ ће почети са одвојеним састанцима са сваким лидером, са почетком ујутру у осам часова, после чега ће услиједити заједнички састанак.
„У фокусу хитног састанка биће проналажење излаза из актуелне кризе и избегавање било какве даље ескалације и тензија на терену, са акцентом на регистарске таблице и повратак косовских Срба у косовске институције“, наводи ЕУ и додаје да ће на крају састанка бити изјава за медије високог представника Бореља за медије.
Sastanak Vučića i Kurtija sutra ujutru u Briselu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Борељ присутан хитном састанку Београда и Приштине се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.