Лабораторија београдске „Градска чистоћа“ акредитована

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Nov.2022, 12:34

Лабораторија београдске „Градска чистоћа“ акредитована

Лабораторија београдске ЈКП Градска чистоће акредитована је за послове истраживања и молекуларно-генетичких испитивања биолошког материјала пореклом од животиња. Фото: ЈКП Градска чистоћа У саопштењу се наводи да је Служба лабораторијских испитивања Сектора екологије и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа” званично добила Сертификат о акредитацији за стандард ISO/IEC 17025/2017.
Додаје се да је тако потврђена компетентност за обављање послова лабораторијског истраживања и молекуларно-генетичких испитивања биолошког материјала пореклом од животиња, а сертификат је доделило Акредитационо тело Србије.
„Акредитација важи четири године, са обавезном годишњом контролом лабораторије од стране Акредитационог тела Србије“, саопштено је. Сектор екологије и унапређења животне средине делује на спровођењу мера контроле и смањења популације глодара, комараца и крпеља, као и мере дезинсекције и дератизације на јавним површинама 17 београдских општина.
„Од априла до октобра свакодневно се спроводи мониторинг комараца, крпеља и глодара, а затим се прикупљени узорци подвргавају даљем лабораторијском испитивању“, наводи се у саоштену.
Узорци комараца се анализирају на присуство вируса Западног Нила, као и на присуство паразита Пласмодиум, изазивача маларије, док се узорци крпеља анализирају на присуство бактерије Борелиа бургдорфери, узрочника Лајмске болести, а узорци бубрега глодара анализирају на присуство бактерије Лептоспира, узрочника лептоспирозе код људи.
Čuveni Vukov spomenik demontiran posle 85 godina, kreće restauracija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лабораторија београдске „Градска чистоћа“ акредитована се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.