Први уписни рок на Универзитету у Београду почиње сутра

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2024, 08:52

Први уписни рок на Универзитету у Београду почиње сутра

Први уписни рок на факултетима Универзитета у Београду (УБ) почиње данас, 19. јуна, пријављивањем кандидата, а завршава се последњим даном уписа примљених 12. јула. Фото: WikimediaCommons/Djordje Stakić Како је саопштено са УБ, пријаве кандидата за основне академске, интегрисане академске и основне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << струковне студије примаће се до 22. јуна, а поједини факултети процедуру пријављивања започели су електронски и пре званичног почетка рока.
Пријемни испити на 31 факултету београдског Универзитета биће организовани у периоду од 24. до 28. јуна. Рок за објављивање прелиминарних ранг листа је 1. јул, од када почиње да тече и рок за подношење примедби.
Рок за објављивање коначних ранг листа примљених кандидата на свим факултетима је 8. јул, а упис ће бити реализован у периоду од 8. до 12. јула.
Сви детаљи конкурса за упис нове генерације студената објављени су на сајту УБ.
Како се наводи, на 107 студијских програма за основне академске, интегрисане академске и основне струковне студије отворено је
15.283 места, од чега на буџету 9.778, а самофинанасирајућих 5.505.
Ректор Универзитета у Београду Владан Ђокић изјавио је да су факултети и Ректорат у пуном капацитету спремни за упис нове генерације студената, да су организационе припреме благовремено завршене и пожелео успех на пријемним испитима свим кандидатима.
Koji fakultet je najmlađi u Novom Sadu?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Први уписни рок на Универзитету у Београду почиње сутра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.