Брнабић: Датум одржавања избора у Београду није ствар дебате него закона

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Mar.2024, 12:46

Брнабић: Датум одржавања избора у Београду није ствар дебате него закона

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да датум одржавања београдских избора није ствар дебате него закона и навела да је расписивање ових избора обавеза председника Скупштине Србије. Фото: Танјуг/Раде Прелић „То је ствар закона, а не дебате, осим ако не желимо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да се не формира скупштина и не изабере њен председник, да се све пролонгира, да се самим тим унедоглед даље пролонгира избор владе. То је супротно интересима нашег народа и државе а у интересу је да се што пре формирају институције“, рекла је она гостујући на ТВ Прва.
Реагујући на изјаве неких представника опозиције да им је 28. април као датум одржавања избора неприхватљив, јер почињу празници, одржава се Београдски маратон, а 3. маја је годишњица масакра у Основној школи „Владислав Рибникар“, Брнабић је рекла да је то ужасно и показатељ да су то политичари који желе да искористе ужасну трагедију и невероватан злочин.
„А што се тиче тога да ли су одмори или не, то ми је помало и смешно. То је опет неки фејк, лажни наратив у коме је као све толико ужасно и катастрофално, али је приоритет одмор, па ћемо после одмора ваљда да рушимо тај ужасан режим“, рекла је она.
Коментаришући предлоге који се могу чути од неких представника опозиције да би ваљало донети лекс специјалис којим ће избори били одложени док се не примене препоруке ОДИХР-а рекла је да се одлагањем само губи време.
„Какав лекс специјалис? Па они су тражили те изборе, инсистирали на њима. Ево идемо поново на изборе, па ваљда то желите. Ваљда треба да будете најсрећнији на свету“, навела је Брнабић.
Gradimo snove: EXPO2027 skok u napredniju budućnost (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Датум одржавања избора у Београду није ствар дебате него закона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.