Петковић: Ни Београд ни Вучић ником не прете, само је Курти претња миру

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Feb.2024, 16:41

Петковић: Ни Београд ни Вучић ником не прете, само је Курти претња миру

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић одбацио је данас тврдње премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да председник Србије Александар Вучић није потписао Бриселски споразум како би оставио отворену могућност, како је рекао, „инвазије“ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на КиМ. Фото: Танјуг/Тара Радовановић „Ни Београд, нити председник Александар Вучић никоме не прете, једино је балкански пироман Аљбин Курти претња миру на овим просторима, али и претња здравом разуму својим неурачунљивим изјавама“, истакао је Петковић.
Према мњеговим речима, да је Куртију истински стало до трајног мира и нормализације односа на простору КиМ, као и потписаних споразума, он би прво испунио одредбе Бриселског споразума потписаног још 2013. године и формирао Заједницу српских општина која гарантује Србима колективна и индивидуална права, „која им се данас свакодневно газе и ускраћују за време његове страховладе“, саопштила је Канцеларија.
„Нажалост, једино о чему Курти размишља јесу агресија и тероризам, што је показао и својом најновијом изјавом, али и делима, јер се под његовом влашћу пуца у српску децу која носе Бадњак, рањавају Срби на Бистричком мосту, гађа у леђа Драгиша Гаљак или пребијају српска деца Дара и Кристијан из Житковца, крај Звечана, само зато што су Срби, а бројни наши сународници чаме невини у казаматима“, рекао је Петковић.
Он је Куртију поручио да своје милитантне, насилне и терористичке методе не приписује ни председнику Вучићу, ни Београду, јер управо захваљујући председнику Вучићу ми данас имамо какав такав мир на простору Косова и Метохије, који својим једностраним и ескалаторним потезима Курти свакодневно урушава и гази, попут одлуке о укидању динара или затварањем српских општина или здравствених установа у покрајини.
„Тога су свесни и сви представници међународне заједнице и најмоћнијих земаља света, који су Куртију због тога очитали буквицу у Савету безбедности Уједињених нација, након ког Курти не може да се опорави, па прво измишља непостојеће претње атентатом у које му нико није поверовао, а сада и некакве непостојеће претње из Београда. Ми ћемо наставити да чувамо мир, али и да чувамо наш српски народ у покрајини“, нагласио је Петковић.
Vesić: Brza pruga od Budimpešte do Atine duga 1.500 kilometara – istorijska stvar

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Ни Београд ни Вучић ником не прете, само је Курти претња миру се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.