Већина хотела у Београду зрела за замашна улагања

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Feb.2024, 09:57

Већина хотела у Београду зрела за замашна улагања

Реновирање или проширење хотелских капацитета уз државну помоћ од 20 одсто вредности инвестиције и даље није једноставна одлука за већину хотелијера. Иако је оваква уредба донета пре свега због потребе за повећањем броја смештаја до изложбе Експо 2027, улагање је и реална потреба >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за реконструкцијом хотела у главном граду. Фото: Unsplash/ubahnverleih Како каже Георги Генов, директор удружења „Хорес”, око 60 одсто хотела у Београду је у овом тренутку зрело за неку врсту улагања, као што је промена ентеријера, подизање стандарда у складу са категоријом или увођење нових технологија.
„Има интересовања, али већина хотелијера и даље не жели да говори о томе, јер је то захтевна одлука која подразумева и озбиљне припреме. Да само поменемо да је око 100 хотела у Београду грађено између 2010. и 2015. године. Већина је ионако већ у фази да би требало да улаже, не само због ове изложбе него и реалне потребе да одговоре на захтеве гостију. Ентеријер у хотелима по правилу мора да се мења отприлике између пет и седам година, а стандарди стално морају да се прате, како хотел не би губио на квалитету услуге“ каже Генов. Он додаје да је уредба коју је држава донела од велике користи и ваљало би да се и даље узима као пример како би требало да се улаже и у развој нових дестинација у будућности.
„Помоћ коју држава нуди вратиће се у касу од тренутка када се хотели отворе кроз порезе и друге дажбине. А биће спремни за госте и понудиће им врхунски смештај и услугу. Не говоримо само о изложби, када се очекује највећи број гостију, него и после тога“ објашњава директор „Хореса”.
И у овом тренутку имамо стални раст броја гостију, а само у Београду је у понуди 7.600 смештајних јединица (хотела, соба, апартмана).
Према неким проценама, само за изложбу Експо 2027. недостаје између 6.000 и 9.000 смештајних јединица.
Seničić: U Grčkoj skuplje boravišne takse, nova pravila na plažama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Већина хотела у Београду зрела за замашна улагања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.