Несторовић: Поновити београдске изборе, опозиција би прошла катастрофално

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Feb.2024, 13:28

Несторовић: Поновити београдске изборе, опозиција би прошла катастрофално

Народни посланик „Ми – глас из народа“ Бранимир Несторовић изјавио је данас да сматра да треба поновити београдске изборе и оценио да би на тим изборима представници дела опозиције прошли катастрофално, а предложио је и оснивање Анкетног одбора у Скупштини Србије везано >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за наводну крађу избора.
Фото: Танјуг/Раде Прелић „Треба поновити изборе у Београду. Треба да изгубе. Овај пут ће катастрофално изгубити. Тиме ће се избити један аргумент њима из руке који кажу да имају. Мене су оптуживали да сам рекао да су избори регуларни, а ми немамо доказе да су избори били нерегуларни. Оно што смо ми видели на изборним местима јесте да није било скоро никакве неправилности. Ја немам разлога да браним икога, ни једну ни другу страну. Они су потписали записнике“, истакао је он.
На питање да ли ће „подићи руке“ када се буде гласало на конститутивној седници Скупштине града Београда, Несторовић је на ТВ Прва рекао да неће, а мисли да ће ситуација на тој седници бити „још гора него у Скупштини Србије“.
Поручио је и да ће бити конструктивна опозиција.
Он је оценио да власт у Србији није угрожена јер је група, која, како каже, хоће да дестабилизује земљу сувише слаба у сваком погледу.
„Много су изгубили после свега, сад су на пола онога што су освојили зато што већина људи која је гласала за њих је веровала да су они против насиља и уређенију државу. Онда су скинули маске и све што се догађало, мислим да им је нашкодило, али њихова реална снага је 20 одсто у друштву. Ово им је био максимум што су освојили. Мислим да преко тога не могу“, рекао је Несторовић на ТВ Прва.
Он је оценио да је тај део опозиције „украо протесте против насиља“, додајући да му је то „мирисало и на разноразне службе“.
„То је био још један покушај дестабилизације који је пропао, дефинитивно пропао. На оним ‘бедним’ демонстрацијама, било је две-три хиљаде људи. Свидело ми се што полиција их није разјурила. Да су их разјурили, било би полицијска бруталност, а овако се показало да их у ствари нема много и да је то смешно. То је једна страшна манипулација била и ја мислим лично да је њихова снага мала. Ми треба сад да се консолидујемо сви у одбрани“, поручио је Несторовић.
Према његовом мишљењу, представници опозиције су, разочарани због изборног неуспеха, одлучили да направе хаос, након чега је уследила резолуција Европског парламента.
„Смисао те резолуције је искључиво да покаже да смо ми нација где се избори краду… Ја стварно мислим да не сме да се дозволи међународна истрага. Ако други на твојој територији ради истрагу, ти ниси суверена држава“, рекао је Несторовић.
Каже да се криза мора решити политичким путем и предлаже анкетни одбор у парламенту, као и да његов покрет понуди председника таквог одбора.
Како каже, резултат избора је да су они изгубили изборе и да треба да науче да губе.
„Да сам председник ја бих их позвао да потпишемо сви један документ о томе шта ми мислимо за Србију. Прва тачка би била да ћемо сви да се залажемо за то да Косово не буде независно. Да видимо хоће ли потписати, да видимо да ли ће потписати да Република Српска треба да остане по Дејтонском споразуму, јер треба их истерати на чистац, да се види шта они причају, да видимо за шта се они декларативно залажу, а шта су спремни стварно да гарантују“, рекао је он.
На питање о београдским изборима који „зависе од њих“, Несторовић је рекао и да зависи и да не зависи јер „имају пребеге“.
„Александар Јерковић је после избора прекинуо комуникаицју са нама. Ишао је у Москву. Према нашим информацијама био је и у Будимпешти. То је чудна прича, онда је отишао у Москву, па пуштао клипове, па наступао на Пинку, па говорио да није наш члан. Кад смо ми излазили на изборе, ми смо оверили код нотара оних десет обавезних људи за групу грађана и он је био један од потписника, али испада да је он с неким својим покретом…Не знам шта се ту догађало, али видим да се ућутао. Нешто га задњих дана нема, нешто се не појављује, не знам шта се догађало, у сваком случају он се нама није јавио, ми нисмо имали контакте с њима, не знам ништа о чему би причали“, рекао је он.
Opozicioni analitičar sahranio đilasovce – Opozicija bi na ponovljenim izborima u Beogradu imala još manje glasova! (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Несторовић: Поновити београдске изборе, опозиција би прошла катастрофално се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.