Одржана комеморација Дејану Милојевићу у Београду: Сви су му веровали, без поговора

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Feb.2024, 17:05

Одржана комеморација Дејану Милојевићу у Београду: Сви су му веровали, без поговора

Комеморација преминулом кошаркашком стручњаку Дејану Милојевићу одржана је у Скупштини града Београда. „Био је играч око кога си градио тим. Никада Дејан није био трула јабука. Сви су му веровали, без поговора, и играчи и тренери“, рекао је о Милојевићу председник Кошаркашког >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << савеза Србије Предраг Даниловић. Милојевић ће бити сахрањен у понедељак, 12. фебруара, у 13.30 на Новом бежанијском гробљу. Фото: Танјуг/Јадранка Илић Комеморацији у Скупштини града Београда присуствују Милојевићева породица, председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић, кошаркашки менаџер Миодраг Мишко Ражнатовић, бивши играчи Новица Величковић, Мирослав Берић, Млађан Шилобад, Миленко Тепић, Дејан Бодирога, Марко Кешељ, Игор Ракочевић, Дејан Томашевић, Жарко Чабаркапа, Веселин Петровић, тренери Светислав Пешић, Александар Џикић, Владе Ђуровић, Душко Вујошевић, Божидар Маљковић, председник КК Партизан Остоја Мијаиловић…
Милојевић је преминуо 17. јануара у Солт Лејк Ситију од последица срчаног удара уочи НБА утакмице између Јуте и Голден стејта, где је радио као члан стручног штаба.
Од српског стручњака се опростио цео кошаркашки свет, а планету су обишли видео-снимци са утакмице Партизана и Меге у препуној „Штарк арени“, где су навијачи црно-белих одали последњу почаст некадашњем идолу. Неколико дана касније, једнако дирљиво било је и у „Чејс центру“ пред дуел Вориорса и Атланта хокса.
Дејан Милојевић је играчку каријеру започео у београдском Беовуку, након чега је играо у ФМП-у, Будућности, Партизану, Валенсији, Галатасарају, па опет у Партизану.
Три пута је био најкориснији играч (МВП) регионалне АБА лиге, а са репрезентацијом Југославије је освојио златну медаљу на Европском првенству 2001. године.
Дуго је као тренер водио Мегу, био је шеф стручног штаба подгоричке Будућности, а последњи ангажман имао је у Сан Франциску, где је радио као помоћни тренер Стиву Керу у Голден стејту, са којим је 2021. године освојио НБА титулу.
Милан Радовановић: Веровали смо да ће бити селектор
Милан Мића Радовановић, пријатељ Дејана Милојевића, рекао је да је упознао Дејана са 14 година.
„Препознао сам његов понос, борбу, његову девизу ‘само напред, без предаје’. Упознао сам његове родитеље и он је упознао све моје. Волео сам све што је његово. Тај круг се стално повећавао. Нико га никад није заборавио. Другове из ‘Падињака’, генерације, свуда је стварао пријатељства. Човек са интегритетом, имао је снагу, стално је радио и стајао на земљи, спроводио план. Са 19 година ми је рекао да ће се оженити у 21. години, да ће играти у Партизану, да ће развити кошаркашку академију. Нажалост, то није остварио“, рекао је Радовановић.
Истакао је да су сви кошаркашки стручњаци волели Милојевића и да су му веровали.
„Веровали смо да ће бити селектор и повезати људе. Да ли је случајност да га толико поштују у Америци? Да се намести да буду утакмице Партизан – Мега и Мега – Будућност? Било је потребно да се забораве сујете, симболика је што је сахрана на црвено слобо, на Три јераха. Три свеца са различитим врлинама. Увек ћемо те се сећати и бићеш део нас“, нагласио је Милан Мића Радовановић.
Ражнатовић: Ујединио је кошаркашки свет у болу
Кошаркашки менаџер и сарадник Дејана Милојевића у београдској Меги Миодраг Мишко Ражнатовић рекао је да је Милојевић ујединио цео кошаркашки свет у болу.
„Нажалост, у свету у ком живимо дешавају се неправде. Био сам му менаџер, али након његове каријере сам осећао да има нешто због чега га желим поред себе. Натерао сам га да постане тренер и била је то најбоља одлука. Сви су профитирали из његовог рада“, рекао је Ражнатовић.
Истакао је да је на дневном нивоу разговарао са Милојевићем о кошарци.
„Обојица смо профитирали из тих разговора. И он и ја смо напредовали из те размене мишљења. Србија, Европа и свет су имали разне тренере, али не постоји тренер који је за тако кратко време оставио више трага. Небројено је деце коју је Дејан учио кошарци, али и о животу. Дао је све од себе и кошарка му то није заборавила. Начин на који су се великани кошарке опростили од Дејана, Евролига и НБА лига, сведочи о његовој величини. Ујединио је цео кошаркашки свет у болу“, истакао је Ражнатовић.
Нагласио је да је Милојевић био јединствен и да сигурно неће бити заборављен.
„Можемо да наставимо даље путем који је он утабао. Ја, као неко ко се никада не смеје, а он се увек смејао. Знам да ће проћи пуно времена док се искрен осмех не врати на моје лице. Јако сам ти захвалан за све што си урадио за мене, за Мегу, за кошарку. Учинићу све да твој лик и дело остану вечни“, закључио је Миодраг Мишко Ражнатовић.
Sakramento bolji od Denvera – Jokić bez podrške saigrača, Sabonis tripl-dabl lider







Преузмите андроид апликацију.
Чланак Одржана комеморација Дејану Милојевићу у Београду: Сви су му веровали, без поговора се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.