Патријарх Порфирије сутра служи литургију на Богословском факултету у Београду

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Feb.2024, 17:35

Патријарх Порфирије сутра служи литургију на Богословском факултету у Београду

Поглавар Српске православне цркве патријарх Порфирије служиће сутра на Православном богословском факултету у Београду свету литургију поводом молитвеног сећања на професоре и студенте тог знаменитог црквено-просветног училишта, саопштила је данас СПЦ. Фото: Танјуг/ Media Biro/ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << nr Патријарх ће служити литургија у факултетском параклису Светог Јована Богослова, са почетком у девет сати.
„На Православном богословском факултету у Београду већ деценијама се негује молитвено сећање на професоре и студенте тог знаменитог црквено-просветног училишта који су живот провели на гласу светости и чије је духовне подвиге и богословске трудове Господ обилато наградио, а Црква препознала уврстивши их у величанствени Диптих светих“, наводи се у саопштењу СПЦ.
Како је истакнуто, светом литургијом данашње генерације професора и студената Православног богословског факултета у Београду, као и сва пуноћа Српске православне цркве, са поносом славе и чувају као успомену на незаборавна дела својих славних предака.
Srbi raseljeni sa KiM najavili tročasovne blokade administrativnog prelaza

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Патријарх Порфирије сутра служи литургију на Богословском факултету у Београду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.