SVE JE ZATROVAO DA BI MOGAO DA GAZDUJE! Kurti kralj bele kuge, škole prazne, porodice u buljucima beže iz njegove KVAZIDRŽAVE

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2024, 09:27

SVE JE ZATROVAO DA BI MOGAO DA GAZDUJE! Kurti kralj bele kuge, škole prazne, porodice u buljucima beže iz njegove KVAZIDRŽAVE

Tera i Srbe i Albance, niko mu ne treba.

Predsednik Ujedinjenog sindikata obrazovanja i nauke tzv. Kosova Rahman Jašari upozorio je na zatvaranje mnogih škola na Kosmetu i pozvao institucije da reaguju, prenosi Gazeta blic.

- Postoje dva faktora, zbog veoma niske stope nataliteta na Kosovu, ili zbog druge katastrofe koja nas prati, porodice odlaze da žive u druge evropske zemlje i vidimo da postoji rizik od zatvaranja jednog broja škola. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ovo bi trebalo da bude alarm za institucije da zajedno sa sindikatom, ministarstvom i vladom, naprave plan šta da rade u budućnosti - naglašava on.

Jašaraj ističe da su institucije odgovorne i za nastavnike i ostale zaposlene u tim školama.

- Broj od 2.000 nastavnika je možda malo veći u odnosu na đake koje imamo, ali nastavnici nisu višak u školama, ne sede džabe u učionici. Imamo i nastavnike koji moraju da idu na nastavu čak i ako odeljenje ima tri do četiri učenika - navodi Jašaraj.

Izvor: Srbija Danas/Kosovo Online
Pogledaj vesti o: Bela kuga

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.