Izvor: JUGpress.com, 08.Maj.2021, 22:35

Paket za novorođenu bebu

VRANJE

Crveni krst Srbije i ove godine realizuje akciju “Paket za novorođenu bebu” sa motom “da nas bude više”, sa željom da se priključi borbi protiv bele kuge i realizaciji ciljeva Strategije populacione politike u našoj Republici.

Koncipirana je tako da sve bebe rođene u nedelji Crvenog krsta koja se obeležava u periodu od 8. do 15. maja, kao i mame, budu obradovane simboličnim poklonom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dobrodošlice, koji bi sadržao, pre svega, Radosnicu Crvenog krsta, a prema mogućnostima biće obogaćen artiklima poput bebi kozmetike i osnovne bebi opreme, saopštavaju iz ove organizacije.

Vranjskom Porodilištu na odeljenju Ginekologije, opredeljeno je 45 poklon paketa za mame i bebe rođene u nedelji Crvenog krsta, što samo ukazuje na značaj Zdravstvenog centra Vranje kao regionalnog centra i Porodilišta gde se zaista rađa mnogo beba, iz Pčinjskog okruga i Kosovskog-Pomoravlja.

Dopis Crvenog krsta Srbije dostavljen je dr Gordani Đorđević načelnici Službe za ginekologiju sa akušerstvom Zdravstvenog centra u Vranju.

Načelnica dr Đorđević, se zahvalila se Crvenom krstu Srbije na održavanju tradicije u realizaciji akcije “Paket za novorođenu bebu”.

“Akcija će biti realizovana uz sva neophodna prilagođavanja datim okolnostima i epidemiološkoj situaciji. U odnosu na isti period prošle godine imamo blagi porast novorođenih beba”, kaže dr Đorđević.

Akcija se tradicionalno sprovodi  na teritoriji cele Srbije, uz sva neophodna prilagođavanja datim okolnostima i epidemiološkoj situaciji, uz direktnu podršku Ministarstva za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.