Kolica pa do drugog deteta

Izvor: Glas javnosti, 31.Jul.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolica pa do drugog deteta

Supružnicima koji su sudbonosno "da" izgovorili na kolektivnom venčanju ispred Skupštine Beograda u maju, a već su postali roditelji, SO Savski venac je juče podelila osam kolica za decu, kao svoj doprinos u borbi protiv "bele kuge", koja ozbiljno "drma" celu Srbiju.

- Ovo je lep način da neko pokaže da brine za natalitet. Pomoć nam svakako znači, ali ono što bi moglo da motiviše mlade bračne parove da imaju brojnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << porodicu je rešenje stambenog pitanja. Iako smo još uvek podstanari, planiramo dvoje, troje dece - kaže Bojan Trajković, koji je sa suprugom Snežanom i ćerkicom Milicom došao po kolica.

- Imati potomstvo i ulagati sebe i u budućnost porodice, a samim tim i nacije, životna je misija svakog roditelja. Postati roditelj je sigurno nešto najlepše što se čoveku može desiti u životu - ponos i neizmerna sreća, poručila je, ispred Gradske skupštine, Radmila Hrustanović.

Tomislav Đorđević, predsednik SO Savski venac, rekao je da je ovo način da se podsetimo da treba da nas bude još više.

- Nadamo se da će se "pelcer" iz naše opštine preneti i u ostale jedinice lokalne samouprave, ali i da će i grad i cela Srbija problemu "bele kuge" ubuduće posvetiti mnogo više pažnje - objasnio je Đorđević.

- Dosta radimo sa decom. Obezbedili smo CTG aparat za porodilište u Ulici Narodnog fronta, poklanjali smo računare predškolskim i školskim ustanovama, a u oktobru ćemo taj simbolični poklon obogatiti i kuvarom za decu uzrasta do pet godina, kako bismo mladim mamama pomogli u najtežem periodu odrastanja njihove dece - kaže za Glas Miloš Kovačević, član opštinskog veća Savski venac.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.