Zbog turističke sezone više vozila na putevima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2019, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog turističke sezone više vozila na putevima

Sezona godišnjih odmora uveliko je počela zbog čega je režim saobraćaja pojačan pre svega na auto-putevima, kao i putevima koji vode ka Makedoniji, Crnoj Gori i Bugarskoj. U jeku turističke sezone, od 15. jula do 15. avgusta na naplatnim rampama očekuje se povećan broj vozila.

Svi kanali za naplatu putarine u funkciji su 24 sata časa dnevno bez minuta pauze, a povećan je i broj inkasanata što garantuje nesmetan prolazak vozila na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << autoputevima. Uređaje za elektronsku naplatu putarine koristi 315.000 korisnika, što znači da se svako treće vozilo ne zadržava na naplatnim stanicama.

Onima koji ne žele da put do mora provedu za volanom, na raspolaganju su dodatni polasci autobusa tokom jula i avgusta. Da biste direktno iz Stare Pazove stigli do crnogorskog primorja potrebno je da izdvojite nešto više od 3.000 dinara za povratnu kartu, a realizuju se polasci i do hrvatskog primorja. Uporedo traje građevinska, kao i sezona poljoprivrednih radova, pa je na putevima, pored vozila, moticakala i bicikala, sve veći broj radnih i poljoprivrednih mašina, te stoga nadležni apeluju na dodatni oprez svih učesnika u saobraćaju.

Kako bi vozači bili pravovremeno i tačno informisani u realnom vremenom o onome što se dešava na putevima, JP "Putevi Srbije" omogućilo je korišćenje aplikacije za mobilne telefone pod nazivom "Informiši se" na srpskom i engleskom jeziku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Gužve vraćaju RUČNU NAPLATU PUTARINE

Izvor: OkRadio.rs, 06.Jul.2019, 01:49

Vranje - Tokom predstojećeg vikenda očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na autoputevima u Srbiji, naročito na jugu Srbije, što će otežati naplatu putarine. Pojačan saobraćaj očekuje se i na deonici od Doljevca do Preševa, gde će u cilju sprečavanja stvaranja većih zastoja na naplati...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.