Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2012, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen Glavni poštanski centar Beograd

BEOGRAD -

Javno preduzeće PTT Srbije obeležilo je danas završetak građevinskih radova na Glavnom poštanskom centru "Beograd", koji će omogućiti automatizaciju prijema i obradu pošiljki.

Glavni poštanski centar "Beograd" nalazi se u Ugrinovačkoj ulici, u blizini autoputa kod skretanja prema Novom Sadu i ima površinu od 28.000 kvadratnih metara.

Premijer Srbije Mirko Cvetković je pri obilasku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << centra kazao da je Vlada Srbije Glavni poštanski centar "Beograd" proglasila strateškim projektom.

Premijer je najavio da će tokom leta biti završeni i poštanski centri u Novom Sadu i Nišu.

"Pošte Srbije, u realizaciju ove tri kapitalne investicije, na tri lokacije u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, uložile su ukupno oko 40 miliona evra sopstvenih sredstava", kazao je Cvetković.

Prema njegovim rečima, kada se u Glavni poštanski centar "Beograda" koji je "srce poštanskog sistema Srbije" bude instalirala savremena oprema za sortiranje, ovo će biti čvorište za automatizovanu preradu poštanskih pošiljki.

"Time se Pošta svrstava u najmodernije pošte u regionu i daje pun doprinos u restrukturiranju i reorganizaciji javnog sektora u Srbiji", kazao je Cvetković.

On je naglasio i da je Pošta Srbije primer uspešnog javnog preduzeća koje posluje sa profitom, uredno izmiruje svoje obaveze prema budžetu i svima, ulaže u tehnološki razvoj, a vodi računa i o ravnomernom regionalnom razvoju, kao i da uposli domaću građevinsku industriju.

Generalni direktor PTT Srbije Goran Ćirić podsetio je da je izgradnja Glavnog poštanskog centra "Beograd" započela krajem decembra 2010. godine i da je završena u predviđenom roku, za 15 meseci.

On je dodao da je odluka o njegovoj izgradnji doneta 1971. godine, odnosno pre 39 godina.

"Centar će obezbediti punu automatizaciju prerade pošiljki i građanima će biti pružene kvalitetnije i pristupačnije poštanske usluge, a uslovi za rad će biti primereni 21. veku", kazao je Ćirić.

Javno preduzeće PTT Srbije počelo je 24. decembra 2010. godine gradnju Glavnog poštanskog centra u Beogradu, Zgradu Glavnog poštanskog centra "Beograd" danas je osveštao poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.