Zanimljive brojke: U Nemačkoj benzin i dizel PUNO SKUPLJI na autoputevima

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2023, 23:20

Zanimljive brojke: U Nemačkoj benzin i dizel PUNO SKUPLJI na autoputevima

Obratite pažnju gde će te sipati gorivo.

Nemački autoklub (ADAC) je uporedio cene benzina i dizela na 40 benzinskih stanica na autoputevima s onima na najbližoj benzinskoj stanici van autoputeva. Razlike u ceni u Nemačkoj su velike pa čak i ekstremne.

Kupci su na jednoj benzinskoj stanici  na autoputu morali da plate 69,9 centi više za litar Supera E10 nego na najbližoj benzinskoj stanici van autoputa. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << S punjenjem rezervoara od 50 litara to znači dodatne troškove od oko 35 evra, navodi Revija HAK.

Prema računici ADAC-a, mnogo novca se može uštedeti ako se silazi s autoputa radi točenja goriva. U proseku, doplata na autoputu je iznosila 41,7 centi po litru Super E10 – tako da je za rezervoar od 50 litara trebalo u proseku 20,86 evra manje ako ste odlučili da izađete. Ušteda u dizelu je prosečno iznosila 17,96 evra za rezervoar od 50 litara, prosečna doplata na autoputu bila je 35,9 centi po litru. Podaci su uzimani krajem marta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.