Zabodeš pomorandžu u volan i možeš da spavaš (VIDEO)

Izvor: Mondo, 25.Jun.2019, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabodeš pomorandžu u volan i možeš da spavaš (VIDEO)

Da li biste dremnuli za volanom vozeći se autoputem?



Izvor: YouTube/Mail online TV and Show

Ovo je jedan od snimaka koji su se poslednjih dana a na kojima se mogu videti vozači koji spavaju u svojim Tesla automobilima, dok krstare američkim autoputevima.

Prema izjavama svedoka, automobili su sa uspavanim vozačima prelazili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i više od 40 kilometara.

Iako svi Tesla modeli imaju opciju "auto-pilot", ovaj proizvođač naglašava da je reč o asistentu u vožnji koji treba da pomogne svesnom, a ne uspavanom vozaču.

Kako bi automobil bio siguran da mu vozač ne spava, i sa uključenim asistentom potrebno je sve vreme držati volan. U suprotnom, automobil će zvučnim i vizuelnim signalima upozoriti vozača. U slučaju da ne dođe do reakcije, asistenti se isključuju.

Na nekim snimcima se može videti kako vozači drže volan s donje strane dok spavaju.

Foto: YouTube/screenshot/Walkinguy Network

Naravno, nekima to ipak remeti dremku, pa su se pojavili i trikovi, poput zaglavljivanja pomorandže u volan. Taj pritisak je dovoljan da automobil stekne utisak da vozač ipak drži volan.

Očigledno je da postojeće tehnologije omogućavaju da vozači iskuse budućnost vožnje.

Da li biste i vi dremnuli za volanom vozeći se autoputem?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.