Za trole nema prepreke

Izvor: B92, 19.Okt.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za trole nema prepreke

Tek što su radovi na Gazeli utihnuli, radnici posle kratkog predaha nastavljaju obnovu. Majstori su se preselili nedaleko od starog gradilišta i 19. oktobra počinju sanaciju trolejbuskog mosta, između Ulice kneza Miloša i Bulevara vojvode Putnika, gde će se zadržati do kraja novembra. Putari će zatvoriti i rampu sa autoputa ka Ulici Vladimira Popovića.



Putnici koji koriste linije "40" i "41" ne moraju da brinu, jer će trole voziti bez obzira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na radove.

- Tokom trajanja radova, za saobraćaj će biti zatvorene samo krajnje leve saobraćajne trake u oba smera. U smeru ka Topčiderskoj zvezdi vozila će se kretati jednom saobraćajnom trakom, a u smeru ka centru grada saobraćaj će se odvijati u preostalim trakama - kažu u Sekretarijatu za saobraćaj. - Trolejbuski saobraćaj na mostu neće biti obustavljan, ali će radovi promeniti rutu onima koji koriste ulazne i izlazne rampe u zoni gradilišta.

Korisnicima gradskog prevoza strpljenje, ipak, neće biti na odmet, s obzirom na to da će zbog nastavka radova u okviru rehabilitacije mosta Gazela, ipak, doći će do izmena u saobraćaju, pa su moguće gužve, naročito u špicevima.

Možda bi vozači trebalo da potraže alternativne pravce kako bi rasteretili zonu radova, ali mogućnosti za to su im ograničene. Opcija da se spuste ka Autokomandi, s obzirom na velike gužve koje se na ovoj lokaciji stvaraju poslednjih meseci, i nije najbolje rešenje. Ni spustom niz Senjak ka Sajmu neće izbeći zastoj, naprotiv, uleteće u Gordijev čvor, pa se čini, da bi izbegli kolonu, da će morati kroz "bojno polje" ili da u širem luku, dužim putem, zaobiđu radove.

Takođe, saobraćaj neće moći od Sajma i Savske da se isključi na autoput, niti sa autoputa iz pravca Niša da skrene ka ovim lokacijama. Putari su 18. oktobra od 22 časa do 19. oktobra ujutru u šest časova, zatvorili desnu, a saobraćaj se odvija levom polovinom kolovoza. Tokom ovih radova vozači neće moći da se isključe ni sa autoputa iz smera Niša ka Ulici kneza Miloša, niti da se uključe, ukoliko dolaze iz pravca Topčiderske zvezde, ka Novom Beogradu. Moraće da izbegnu i isključenje sa autoputa iz pravca Novog Beograda na trolejbuski most ka Ulici kneza Miloša i centru, kao i sa trolejbuskog mosta iz pravca Topčiderske zvezde ka Novom Beogradu, Sajmu i Savskoj ulici. Obe rampe biće zatvorene celom širinom kolovoza do 21. oktobra rano ujutru.

Sve do završetka ove faze radova, predviđenog za 29. novembar, neprohodna će biti rampa sa autoputa, iz pravca Niša, ka Ulici Vladimira Popovića. Alternativni pravac za sva vozila je petlja kod Arene.

Planirano je da radovi na trolejbuskom mostu budu završeni u toku 2011. godine, ali iznađena je mogućnost da se urade ranije, pa je Sekretarijat za saobraćaj na zahtev "Puteva Srbije" odobrio izmene u saobraćaju. Ti radovi pre predviđene dinamike smanjiće zauzeće Ulice kneza Miloša i poboljšaće organizaciju saobraćaja 2011. godine, kada će mnogo više biti otežani uslovi, usled nastavka radova na mostu Gazela i autoputu na delu između Mostarske petlje i petlje Autokomanda.

Tekst i fotografija - NovostiOnline (N. V. Brković)

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.