Vučić: Srbiju niko nije pozvao da pomogne Crnoj Gori da završi auto-put

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2021, 07:10

Vučić: Srbiju niko nije pozvao da pomogne Crnoj Gori da završi auto-put

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da Srbiju niko do sada nije pozvao da pomogne Crnoj Gori na dovršetku izgradnje auto-puta do Boljara, ali da ako takva ponuda stigne razmotriće je, jer, kako kaže, ne želimo da nam autoput do Crne Gore završi na nekoj livadi u Boljaru.

Vučić nije želeo da komentariše finansijske probleme Crne Gore.

"Ne želim da komentarišem ono što se zbiva u drugim zemljama. Ako nam neko ponudi razmotrićemo, jer to ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smisla...", rekao je Vučić gostujući na b92 tv.

Vučić je rekao da Hrvatska ima fantstičnu infrastrukturu izgrađenu, kako je rekao, neverovaatnom brzinom 1998. i 1999, ali im se, dodao je, mi približavamo.

"Verujem da ćemo ih i stići i prestići. Imamo još dosta pravaca da uradimo", rekao je Vučić i podsetio da se radi i da će se tek raditi na Moravičkom koridoru, koji će biti u potpunosti digitalan, zatim pravac Kuzmin i Sremska Rača do Bijeljine, kako bismo, kako je rekao, pomogli Republici Srpskoj.

"Mi gradimo most preko Save, spojili bismo to sa drugim gradom po veličini u Republici Srpskoj, a zatim prema Tuzli i...", rekao je.

Vučić je ponovo govorio o Fruškogorskom koridoru i dodao da ostaje koridor od Bačkog Brega preko Sombora, koji bi završio u Kikindi.

Tu je, podsetio je, i autoput Karađorđe od Mladenovca i Lazarevca, koji će ići u dva kraka.

Predsednik je najavio i kompletnu rekonstrukciju puta od Donjeg Milanovca do Kladova, koji je veoma važan i za turizam i za privredu.

Na opasku da se često postavlja pitanje kako uspeva da zapamti sve pravce i mesta i gradove kroz koja će prolaziti novi putevi, Vučić kaže da je bio na 8.000 toponima i da je bio u svim opštinama u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Čudo u Zrenjaninu

Izvor: DANuBeogradu.rs, 18.Apr.2021

Posle šest godina naprednjačkog laganja, Aleksandar Vučić je priznao da je izgrađena „fabrika vode“ u Zrenjaninu promašaj. Gostujući sinoć na TV B92 rekao je da su se u vezi sa „fabrikom vode“ „čuda dešavala“. Kaže, bilo je tu i bahatosti, osionosti i neodgovornosti. Pominjao je...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.