Vućić: Koridor 10 izgleda kao pista!

Izvor: juGmedia, 28.Nov.2015, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vućić: Koridor 10 izgleda kao pista!

VLADIČIN HAN – Deo Koridora 10, od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca, dužine 26,2 kilometra, danas je otvoren za saobraćaj, a premijer Aleksandar Vučić najavio je da će ceo Koridor 10 biti gotov najkasnije do marta 2017. godine. Još je primetio da taj deo puta izgleda kao pista.

„Sada smo došli smo tim autoputem, i kao pista izgleda. Od Horgoša do Preševa, od Horgoša do Dimitrovgrada moći ćete svuda da idete autoputem najkasnije do marta 2017. a pokušaćemo da to bude >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << do kraja sledeće godine“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je danas veliki dan ne samo za građane u Pčinjskom okrugu već i u celoj Srbiji, budući da se prvi put posle mnogo godina otvara deonica autoputa duga 26,3 kilometra, koja je koštala 74 miliona evra.

„Jug Srbije će najzad biti povezan sa celom Srbijom” istakao je on propraćen aplauzima na stotine pristalica SNS-a koji su organizovano autobusima stigli na ovu deonicu kako ne bi propustili otvaranje. Među prisutnima vijorile su se strančke, zastave Srbije, ali i Grčke.

Vučić je zahvalio srpskim graditeljima, koji su danonoćno radili i poakzali da Srbija može da se izgrađuje i da napreduje. Šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Verheijen rekao je na otvaranju deonice Koridoa 10 da je ona rezultat višegodišnjeg teškog rada Vlade Srbije, Koridora Srbije i izvođača radova i pokazatelj da takav složeni projekat može da se ostvari i završi blagovremeno i to da bude kvalitetan.

„Dobra infrastruktura i povezivanje ključ je ekonomskog razvoja. Nadam se da će danas otvorena deonica doprineti razvoju Srbije” kazao je on.

Na deonici Vladičih Han – Donji Neradovac izgrađen je autoput u dužni 26,3 km sa 24 mosta, šest nadvožnjaka, i petljom „Vranje“ sa svojim krakovima dužine 1, 35 km. Takođe, izgrađen je novi alternativni nekomercijalni put koji je paralelan autoputu u dužini od 19, 5 km sa deset mostova.

Glavni projekat je izgradio Institit za puteve, a tehničku kontrolu projekta obavio je Saobraćajni institut CIP. U toku gradnje autoputa, obavljeni su istražni i konzervatorski radovi na oko 11 arheoloških lokaliteta na toj deonici. Svakodnevno, na izgradnji je bilo angažovano oko 400 radnika i 150 mašina i kamiona. Stručni nazdor obavljala je firma „Luis Dežer“ iz Pariza, a konsultant za životnu sredinu je bio konzorcijum „Arup“ iz Londona i Institut „Kirilo Savić“ iz Beograda. (Kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Vučić: Koridor 10 izgleda kao pista!

Izvor: JužneVesti.com, 28.Nov.2015

Deo od 26 kilometara koridora 10 od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca danas je svečano otvoren za saobraćaj. Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će ceo Koridor 10 biti gotov "najkasnije do marta 2017. godine".

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.