Više od 70 uhapšenih posle oslobađajuće presude policajcu (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Maj.2015, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 70 uhapšenih posle oslobađajuće presude policajcu (FOTO)

Najmanje 71 osoba uhapšena je noćas u Klivlendu, tokom protesta koji su izbili posle oslobađajuće presude policajcu optuženom za ubistvo dvoje nenaoružanih Afroamerikanaca pre tri godine, saopštila je danas policija.

Protesti su uglavnom bili mirni, nakon što je sudija u subotu saopštio presudu, rekao je šef policije Kelvin Vilijems na konferenciji za novinare.

Kasnije u toku dana, neki od ljudi su "prešli liniju", napadajući prolaznike u centru grada, nakratko >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << blokirajući glavni autoput i ometajući poslovanje lokalnog tržnog centra, kazao je Vilijems.

U jednom od incidenata demonstranti su prskali prolaznike biber sprejom, dodao je on.

Do protesta je došlo pošto je sudija Džon O''Donel oslobodio belog policajca Majkla Brela (31), optuženog za ubistvo i napad u slučaju smrti dvoje Afroamerikanaca, Malise Vilijams i Timotija Rasela, tokom policijske potere u novembru 2012. godine, naveo je Rojters.

Sudija je doneo odluku da je Brelo delovao opravdano, pošto je ubio dvoje Afroamerikanaca po okončanju policijske potere za automobilom u kome su se nalazili, pokrenute zbog izveštaja o pucnjima koji su se čuli iz vozila.

U SAD se već duže vremena vodi žestoka debata o odnosu snaga bezbednosti prema Afroamerikancima, kao i o preterano agresivnim akcijama policije.

Na hiljade demonstranata izašlo je u aprilu na ulice Baltimora zahtevajući odgovore u slučaju Fredija Greja, mladog Afroamerikanca koji je preminuo dok se nalazio u policijskom pritvoru.

Grejova smrt upoređena je sa ubistvima drugih nenaoružanih Afroamerikanaca, koje su počinili policajci belci u NJujorku i Fergusonu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klivlend: Protesti, uhapšeno 70

Izvor: B92, 24.Maj.2015

Najmanje 71 osoba uhapšena je u Klivlendu, tokom protesta koji su izbili posle oslobađajuće presude policajcu za ubistvo dvoje nenaoružanih Afroamerikanaca...Protesti su uglavnom bili mirni, nakon što je sudija u subotu saopštio presudu, rekao je šef policije Kelvin Vilijems na konferenciji za...

Nastavak na B92...

SAD: Više od 70 uhapšenih posle oslobađanja policajca

Izvor: Vostok.rs, 25.Maj.2015, 08:26

25.05.2015. -..Najmanje 71 osoba uhapšena je noćas u Klivlendu, tokom protesta koji su izbili posle oslobađajuće presude policajcu optuženom za ubistvo dvoje nenaoružanih Afroamerikanaca pre tri godine, saopštila je danas policija...Protesti su uglavnom bili mirni, nakon što je sudija u subotu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.