Velja se kune da će završiti put do Požege

Izvor: Mondo, 16.Okt.2012, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velja se kune da će završiti put do Požege

Gradnja autoputa do Požege, na Koridoru 11, biće završena do kraja mandata ove Vlade, tvrdi sa Golije ministar građevine Velimir Ilić.

Ministar Ilić je, prilikom posete predsednika Republike Tomislava Nikolića turističkom centru Odvraćenica, istakao da je Srbija već delimično izgradila autoput (na Koridoru 10) i da prioritet u narednom periodu treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da bude izgradnja tzv. Koridora 11, odnosno autoputa od Beograda do granice sa Crnom Gorom.

Ministar je kazao da je Koridor 11 "žila kucavica razvoja Srbije", a posebno zapadnog dela naše zemlje, kao i da je vlada započela punom parom da realizuje te prioritetne projekte.

Govoreći o putnoj mreži zapadnog dela Srbije, Ilić je rekao da je neophodno završiti i obilaznicu oko Novog Pazara čija je gradnja započeta u prethodnom periodu kada je on bio ministar, jer je ta saobraćajnica neophodna tom gradu.

On je kazao da je na Goliji preostalo da se izgradi još oko 16 kilometara puta prema Ivanjici i oko tri kilometra prema Raškoj, kako bi se ta planina, koja ima veliki turistički potencijal povezala putevima sa ostatkom Srbije.

Golija je, prema njegovim rečima, proglašena za jednu od najperspektivnijih planina, jer ima mnogo vode, pa bi mogao da se pravi veštački sneg, što nije moguće na Staroj planini.

Govoreći o drugim važnim projektima, ministar je kazao da se privodi kraju gradnja aerodroma u Lađevcima, koji će doprineti razvoju Kraljeva i okolnih gradova, jer će se tu graditi kargo centar i velika skladišta za hranu, trgovinu i robne rezerve

Slično obećanje, ali o završetku Koridora 10 "do kraja mandata", dao je u decembru 2009. godine i drugi stari-novi ministar u sadašnjoj vladi zadužen za putogradnju, Milutin Mrkonjić. Podsetimo i na podatak iz avgusta ove godine da se za vreme bavljenja putevima ministara Mrkonjića i Ilića u Srbiji za osam godina izgradilo svega četrdesetak kilometara drumova.

(Tanjug/MONDO, foto: Beta/Marko Rupena)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.