Veći broj teretnjaka na autoputu za Čačak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2019, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veći broj teretnjaka na autoputu za Čačak

Prva vozila krstare danas novom deonicom autoputa od Surčina do Obrenovca, a među njima na "Milošu Velikom" primetan je veći broj teretnjaka koji su se uputili ka Čačku, do koga sada mogu da stignu za jedan sat. Saobraćaj na novom delu autoputu pušten je sinoć oko 20 sati i sada se odvija redovno.

Vozači koji su prošli tom deonicom kažu da nisu imali problema da se iz Beograda uključe na surčinsku petlju, gde počinje deonica od Surčina do Obrenovca, s obzirom da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se već u blizini pumpe "Zmaj" nalazi prva tabla sa obaveštenje za autoput "Miloš Veliki".

Na autoputu kada se prođe aerodrom "Nikola Tesla", takođe, postoji tabla za isključenje na petlji Dobanovci, kao i na samoj petlji, a zatim i u blizini petlje Surčin gde počinje novi autoput.

Deonica autoputa "Miloš Veliki" od Surčin do Obrenovca, duga 17,6 kilometara, otvorena je juče u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, čime je kompletiran autoput od Beograda do Čačka u dužini od 120 kilometara.

Otvaranjem autoputa od Surčina do Obrenovca, autoput "Miloš Veliki" (Koridor 11) je preko Surčinske petlje povezan sa Koridorom 10 i Beogradom, što će eliminisati gužve na obrenovačkom putu.

Takođe, vožnja od Surčina do Obrenovca je besplatna pošto se putarina naplaćuje tek od rampe kod Obrenovca.

Petlja Surčin povezuje novu trasu autoputa sa obilaznicom oko Beograda odnosno budućim putem od Novog Beograda do Surčina, to jest od Vojvođanske ulice i Bulevara Jurija Gagarina.

Ta petlja nalazi se otprilike između petlje Dobanovci i ostružničkog mosta, tako da će vozači moći do petlje Surčin da dođu sa južne strane obilaznicom oko Beograda preko Ostružnice, a sa severne od petlje Dobanovci.

Vozila mogu da se uključe na autoput "Miloš Veliki" i na obrenovačkoj petlji kod Mislođina.

Naknadno će biti napravljeno novo isključenje sa autoputa u Jakovu, na osnovu zahteva lokalne samouprave i to će biti jedino isključenje na celoj trasi autoputa od Surčina do Obrenovca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.