VUČIĆ NA SVEČANOSTI KOD ŠAPCA: Čestitam svim građanima Srbije! Srećan sam i ponosan na našu zemlju (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2019, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ NA SVEČANOSTI KOD ŠAPCA: Čestitam svim građanima Srbije! Srećan sam i ponosan na našu zemlju (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas početku radova na izgradnji autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

Izgradnja autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica počela je danas kod Šapca, gde će se graditi novi most na Savi.

Zvanicama se prvo obratio predstavnik kompanije Azvirt koja je čestitala Vladi Srbije na ovom projektu uz napomenu da će ovaj put biti "arterija" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zahvaljujući kojoj će biti pospešen razvoj ne samo u ovim gradovima već i u regionu s napomenom da će ovaj put podstaći i razvoj privatnog biznisa ne samo u Srbiji nego i u Bosni i Hercegovini. Predstavnik Azvirta zahvalio se Srbiji na ukazanom poverenju i saradnji uz obećanje da će svi radovi biti završeni u roku.

Odmah potom zvanicama se obratila i resorna ministarka Zorana Mihajlović koja je rekla da je ovo veliki dan za Srbiju koja više nema vremena za gubljenje. Ona je podsetila na jutrošnju svečanost i potpisan ugovor za Moravski koridor.

- Neka nam je sa srećom, hvala Azvirtu i očekujemo da sve bude u skladu sa vremenom i ugovorom koji smo potpisali - rekla je ministarka Mihajlović, a potom reč ustupila ambasadoru Azerbejdžana, koji je rekao da je ovo jasan primer saradnje dveju zemalja jer je reč o uglednoj kompaniji, koja poštuje rokove i radi kvalitetno. Ambasador Azerbejdžana Hasanov je rekao da za 20 godina diplomatske karijere nije doživeo da jedna zemlja potpiše ovako dva velika ugovora u jednom danu. On je predsedniku Vučiću i narodu Srbije prenese srdačne pozdrave predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva.

- Srećan sam i ponosan sam na Srbiju! Izabrali smo da radimo i mnogo uradimo - rekao je Vučić dodajući da su danas u jednom i istom danu potpisana dva velika i izuzetna ugovora - za Moravski koridor i auto-put Šabac-Ruma-Loznica. Vučić je dodao da nema stajanja.

- Ponosan sam na Srbiju. Izabrali smo da napravimo razliku, izabrli smo da radimo, da trpimo brojne neistine i laži, ali da nastavimo da se borimo - rekao je predsednik.

Kako je predsednik Vučić rekao oni koji grade puteve, nikoga ne mrze.

- Znamo da je onih koji mrze ipak mnogo manje nego onih koji hoće pristojnu Srbiju. Uvereni smo da ćemo svaku mržnju prevladati, i tu nema stajanja - rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je u početku bilo mnogo problema, i da se suočavao sa mnogim mukama.

- Mi nećemo da gledamo u mete nego u budućnost - rekao je Vučić i dodao da je veoma hladno i da i rekao da narod nije hteo da zove "po ovoj hladnoći".

Predsednik Vučić prisustvuje početku radova na izgradnji auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Dec 5, 2019 at 3:30am PST

On je čestitao i ljudima u Mačvi i Sremu i u celoj Srbiji, te pozdravio i zahvalio se predsedniku Azerbejdžana Alijevu i azerbejdžanskoj braći koja grade ovaj put.

On je poručio žiteljima ovog kraja da će dobiti brz i moderan put koji će dovesti još više investitora i posao za ljude koji ovde žive.

"Grejanje uz čaj, u pauzi između potpisivanja ugovora za Moravski koridor i otvaranja pripremnih radova za put Ruma - Šabac - Loznica."

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Dec 5, 2019 at 3:43am PST

 - Azvirt je jedna strašna firma, jedna odlična firma, s njima nema problema! Braćo, imaćete još mnogo posla u Srbiji - rekao je Vučić.

Pitanja novinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se medijima posle svečanosti početka radova na putu Šabac-Ruma-Loznica i rekao šta misli o metama koje mu crtaju.

- Možete da crtate šta hoćete, možete da pišete šta hoćete...  Rad ne možete da pobedite - rekao je Vučić dodajući da je beskrajno zahvalan članovima SNS koji su organizovali okupljanja ali ih je zamolio da to više ne rade i ne organizuju.

- Ne mogu oni meni ništa, rad ne mogu da pobede, možete sto snajpera da uperite, možete da pišete šta hoćete, da crtate šta hoćete, ali rad ne možete da pobedite i tu nema neke filozofije... - rekao je Vučić dodajući da mu je jedan bugarski prijatelj jutros rekao: "Bratko, raketa li si?", a povodom potpisivanja jutrošnjeg ugovora za Moravski koridor, pa sastanka sa kineskom ambasadorkom Čen Bo i na kraju povodom ove svečanosti ovde na početku radova na auto-putu Šabac-Ruma-Loznica.

Vučić je izjavio da do danas nije znao za organizaciju skupova podrške njemu u nekoliko gradova, te zamolio ljude da se ne okupljaju, već samo da nastave da rade, jer, ističe, rad niko ne može da pobedi. "Molim ih da ne organizuju te skupove. Beskrajno sam im zahvalan, jer, iako me nisu pitali, to pokazuje da ti ljudi imaju neku emociju, a pre svega da su zabrinuti za budućnost svoje zemlje", rekao je Vučić u Šapcu komentarišući skupove podrške njemu. Ponovio je molbu svojim pristalicama da ne organizuju skupove, jer će odgovor na sve dati građani na izborima. "A, ta želja koja postoji kod drugih da sprečaju slobodu okupljanja onima koji drugačije misle... Toga smo se naslušali u prethodnom periodu", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da mora da se nasmeje na komentare kako se vodi kampanja protiv njegovih političkih protivnika zbog crtanja meta.

- Piše jedan stručnjak, tajkun, predstavniku iz EU da li zna u kojoj je zemlji bio i kako se ovde vodi hajka potiv njih. A, ja kažem - samo nastavite. Nisam ja vama crtao mete, nego vi meni. I ja kažem da je to s metama u redu, a oni pominju hajku. To je ta perverzna inverzija, kojom se svakodnevno služe - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.