VIDEO: Poslanici gađali Edija Ramu brašnom i jajima

Izvor: Radio 021, 12.Apr.2018, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Poslanici gađali Edija Ramu brašnom i jajima

Rad albanskog parlamenta u četvrtak su blokirali opozicioni poslanici, koji su premijera Albanije Edija Ramu i njegove ministre gađali jajima, brašnom i raznim predmetima.

Poslanici opozicione Demokratske stranke zahtevali su oslobađanje nekoliko pritvorenih građana koji su krajem marta protestovali zbog povećanja putarine na autoputu koji vodi ka moru, preneo je Radio Slobodna Evropa.

Rasprava je prekidana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nekoliko puta, a neki poslanici Demokratske stranke su isključeni iz rasprave.

Tenzije su počele nakon govora lidera opozicije i predsednika Demokratske stranke Albanije Ljuljzima Baše, a protestu u parlamentu priključili su se i poslanici Socijalističkog pokreta za integraciju.

Albanska policija je 31. marta uhapsila 23 osobe osumnjičene da su učestvovale na protestu zbog povećanja putarine i tom prilikom se sukobili sa policijom kada je povređeno 13 policajaca.

Od 23 privedenih za njih deset je određen kućni pritvor, dok su ostali zadržani u zatvoru.bDok nisu počele tenzije albanski parlament je usvojio zakon koji će građanima Albanije omogućiti ostvarivanje prava iz oblasti penzijskog osiguranja. 

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.