Umka: Građani protestuju zbog projekta za autoput

Izvor: Blic, 21.Okt.2013, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umka: Građani protestuju zbog projekta za autoput

Udruženje građana Umka najavilo je da će organizovati mirne proteste sa blokadom puta M19 i zatražili od Vlade Srbije da preispita proceduru usvajanja i izbora planskog rešenja za izgradnju autoputa Beograd - Južni Jadran, na delu teritorije Beograd - Obrenovac.

Ovo udruženje zatražilo je od premijera Ivice Dačića i prvog potpredsednika Aleksandra Vučića da posete administrativno područje Umke i upoznaju se sa velikim bezbednosnim problemom klizišta Umka - >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Duboko.

Urušavanjem klizišta može doći do humanitarne katastrofe nesagledivih razmera, pri čemu rešenje za sanaciju klizišta postoji u okviru projekta za trasu autoputa na desnoj obali Save, navodi se u saopštenju.

Građani ovog dela Beograda zatražili su od Vlade Srbije da inicira otvaranje javne stručne rasprave o izboru najpovoljnijeg planskog rešenja za trasu autoputa Beograd - Obrenovac, autoputa E-763.

Stanovnici Umke su na zboru građana 12. oktobra jednoglasno doneli odluku da organizuju mirne proteste sa blokadom puta, navodi se u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.