Izvor: B92, 03.Mar.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U dve nesreće najmanje 18 poginulih

Johanesburg -- Najmanje 18 ljudi poginulo je u poslednja 24 časa u Južnoj Africi, u dve odvojene saobraćajne nesreće.

Deset fudbalera je poginulo, a šest ozbiljno povređeno kada se minibus, kojim su se vraćali s utakmice, sudario s kamionom na autoputu u oblasti Istočni Kejp. Sedam igrača poginulo je na licu mesta, dok je jedan preminuo u bolnici. U oblasti Kvazulu-Natal, blizu mesta Petermaritzurg, vozač kamiona izgubio je kontrolu na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << autoputu sudarivši se s dva automobila i usmrtivši deset osoba, prenela je agencija DPA.

Južna Afrika je među zemljama koje imaju najveći broj saobraćajnih nesreća u svetu.

Pretprošle godine u ovoj zemlji u nesrećama je poginulo više od 15.000 osoba. Uzroci nesreća su tehnička neispravnost kola, neoprezna vožnja i vožnja pod uticajem alkohola ili droga.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.