U Mađarskoj dan žalosti posle autobuske nesreće u Italiji

Izvor: RTS, 23.Jan.2017, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Mađarskoj dan žalosti posle autobuske nesreće u Italiji

Mađarska danas odaje poštu žrtvama autobuske nesreće u Italiju u kojoj je stradalo 16 osoba, saopšteno je u Budimpešti gde su zastave na pola koplja.
Dan žalosti je proglasila vlada posle nesreće. Premijer Viktor Orban kao i šef države Janoš Ader su ispred parlamenta minutom ćutanja odali počast stradalima.

U autobusu su bila 54 putnika i dva mađarska vozača, a do nesreće je došlo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kada je vozilo udario u stub na izlazu sa autoputa u blizini Verone u noći između petka i subote. Stradalo je 16 a povređeno 26 osoba.
Većina putnika bili su srednjoškolci iz Budimpešte koji su se vraćali sa zimske ekskurzije u Francuskoj.
Mađarska policija najavila je da će sarađivati sa italijanskim kolegama u istrazi uzroka nesreće.
Istraga će biti započeta pošto uprava kompanije koja je prevozila učenike dostavi vlastima informacije o tehničkom stanju autobusa u trenutku izlaska iz Mađarske.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.