Izvor: Glas javnosti, 12.Apr.2010, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"ENKA" zainteresovana za izgradnju autoputa Beograd - Boljare

BEOGRAD - Multinacionalna kompanija "ENKA" iz Istanbula, čija delegacija danas boravi u Beogradu, zainteresovana je za učešće u realizaciji infrastrukturnih projekata u Srbiji, među kojima i za izgradnju autoputa od Beograda do Boljara u Crnoj Gori, saopštilo je Ministarstvo za infrastrukturu.

Gosti iz Turske su, na sastanku s ministrima za infrastrukturu Milutinom Mrkonjićem, za energetiku i rudarstvo Petrom Škundrićem, za rad i socijalna pitanja Rasimom Ljajićem i za >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << životnu sredinu i prostorno planiranja Oliverom Dulićem, pokazali zainteresovanost i za izgradnju energetskih objekata u Srbiji, navedeno je u saopštenju.

Predstavnici iz Turske doputovali su u Beograd na poziv srpskih ministara, a u delegaciji su predsednik i vlasnik kompanije "ENKA" Šarik Tar i prvi potpredsednik američke partnerske kompanije "Behtel" Voker Kimbel sa saradnicima.

Očekuje se potpisivanje memoranduma o razumevanju i utvrđivanje detalja zajedničkog posla.

Goste iz Turske primio je danas i predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska Enka želi da gradi u Srbiji

Izvor: B92, 13.Apr.2010, 10:00

Beograd -- Multinacionalna kompanija Enka iz Istanbula je zainteresovana je za učešće u realizaciji infrastrukturnih projekata u Srbiji... Ministarstvo za infrastrukturu je saopštilo da je među tim projektima i izgradnja autoputa od Beograda do Boljara u Crnoj Gori. Gosti iz Turske su pokazali zainteresovanost...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.