Tragedija u Zemunu: Zemlja zatrpala radnike, četvoro mrtvih! (VIDEO)

Izvor: S media, 29.Sep.2011, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragedija u Zemunu: Zemlja zatrpala radnike, četvoro mrtvih! (VIDEO)

Više radnika u Zemunu zatrpala zemlja dok su radili na sanaciji klizišta. Četvoro radnika je preminulo, a još dvojica su povređena, potvrđeno S media portalu u Hitnoj pomoći.

Više radnika koji su radili na sanaciji klizišta u zemunskoj Kalvariji zatrpala zemlja. Načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić kaže da je u odronu poginulo četvoro ljudi, a jedan teško povredjeni radnik je prebačen u bolnicu.

Marić je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da se još ne zna tačan broj poginulih, jer nije poznato koliko je tačno radnika bilo na gradilištu u trenutku nesreće.

- Četvoro je poginulo, ali se ne zna tačan broj radnika koji su bili na gradilištu u trenutku nesreće - rekao je Marić i dodao da se nesreća desila prilikom sanacije klizišta i da je bilo prisutno oko 30 radnika.

Marić je rekao da se nastavlja akcija spasavanja. Povredjeni radnik, kako je rekao Marić, nije životno ugrožen.

Sektor MUP-a Srbije za vanredne situacije potvrdio je večeras da su u odronu zemlje u Zemunu poginula četiri radnika. Sva tela su izvučena i najverovatnije nema više zatrpanih radnika.

Kako je za S media portal potvrdila dr Nada Macura iz Hitne pomoći dvojica preminulih imaju 24 i 27 godina - rekla je Macura. - Radnik star 59 godina ima teške povrede i ne može da pomera noge, dok je drugi, star 60 godina, lakše povređen. Ne zna se koliko je radnika zatrpano, jer nadležni nisu mogli da pronađu šefa gradilišta.

Do nesreće je došlo oko 13.55 časova, u Ulici Đorđa Pantelića (nekadašnjoj Stanka Paunovića) kod broja 27, kada su u dvorištu vrtića "Flora" radnici izvodili sanaciju klizišta, koje je u međuvremenu proradilo.

Četiri osobe povređene u udesu u blizini aerodroma

Traktorom upao u Tisu i utopio se

Poginuo motociklista na Vidikovcu

Ekipe Hitne pomoći, policija i vatrogasci još su na terenu.

Predstavnici firme "Gradin š", angažovane na izvođenu radova, daju izjave u policijskoj stanici Zemun, rekao je ministar unutrašnjih poslova i zamenik premijera Ivica Dačić.

Prema Dačićevim rečima, predstavnici firme daju izjave o tome da li se radilo po propisima, da li su primenjene sve mere zaštite na radu, a kako bi se utvrdilo gde je nastala greška i da li postoji odgovornost poslodavaca za gubitak ljudskih života.

Deca iz obližnjeg vrtića su evakuisana, javio je "Blic". Isti izvor, takodje, navodi da je vrtić “Flora” evakuisan i u martu prošle godine kada su u roku od 15 minuta deca preseljena u susedno obdanište “Zlatni bor”. Klizište koje se početkom marta aktiviralo u Ulici Nedeljka Ercegovca, u kojoj se nalazi objekat, pretilo je i ovoj dečjoj ustanovi jer se samo par metara od zgrade vrtića obrušila zemlja, a dva stabla iz dvorišta pala su garaže i šupe ispod “Flore”. Odroni na ovoj zemunskoj padini pojavili su se još 2009. godine.

(S media, Agencije)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.