To nam je bio san DECENIJAMA! Predsednik najavio - evo kada će biti gotov MORAVSKI KORIDOR

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2019, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"To nam je bio san DECENIJAMA!" Predsednik najavio - evo kada će biti gotov MORAVSKI KORIDOR

Na auto-putu Ruma-Šabac kreću radovi koji će biti otvoreni za 7 dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Moravski koridor biti gotov u roku od tri godine, a da za sedam dana kreću radovi na autoputu Ruma-Šabac.

- Ugovor potpisujemo uskoro i radovi na Moravskom koridoru kreću, mislim, za dva meseca. Uradićemo brzu saobraćajnicu preko Vučkovice i Mrčajevaca, da izađemo na koridor >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 11 Čačak-Kraljevo.

U vezi Moravskog koridora razgovarao je sa Ljaljićem u budućnosti o brzoj saobraćajnici koja bi išla od Raške, preko Pazara, do Kosovske Mirtrovice-Severnoj Mitrovici.

- Iz Kraljeva izlazimo pored Stalaća i Ćićevca na Pojate i time spajamo zapadnu i istočnu Srbiju preko sredine zemlje. To što nam je bio san decenijama i mislimo da ćemo sve da završimo za tri godine - rekao je predsednik.

Na auto-putu Ruma-Šabac kreću radovi, koje će otvariti za sedam dana.

- Rumu sa Šapcem spajamo autoputem, napravićemo. Veliki novi most će se izgraditi u Šapcu u narednom periodu. Sve ovo će mnogo značiti za zapadnu Srbiju i Podrinje, Zvornik, Ljuboviju i Bajinu Baštu - objašnjava Vučić.

Pruga Beograd Niš da može da ide 120 na sat mi ćemo izgraditi, voz, Resnik Vrbnica, Valjevo crnogorska granica, moći ćemo ići 120 na sat i može se mnogo brže stizati. Radovi na Moravskom koridoru uskoro kreću. Raspisali smo tender za Valjevo-Vrbnica, to je crnogorska granica.

Zamera se u javnosti što radove ne izvodi kompanija "Behton" i što sve rade Kinezi, ali predsednik kaže, da bi mogao tri godine da priča koliko je muka bilo sa Grdelicom.

- Dest kilometara je bilo podeljeno na 12 deonica, pa smo se mučili od bankarskih garancija do svega" kaže Vučić. Preljina 31 kilometar užasno skupi, tu će biti najmoredniji, a sve završavamo do 2021 godine - poručio je Vučić.

Crna Gora je JEDINA zemlja Evrope koja je u ogromnom finansijskom riziku i preti joj "DUŽNIČKO ROPSTVO" (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić:"Završićemo Moravski koridor za tri godine"

Izvor: Blic, 26.Nov.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Moravski koridor biti gotov u roku od tri godine, a da za sedam dana kreću radovi na autoputu Ruma-ŠŠabac.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.