Teret sa „Gazele” prelio se na Brankov most

Izvor: Politika, 06.Jul.2010, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teret sa „Gazele” prelio se na Brankov most

Zatvaranje deonice autoputa na Novom Beogradu usporilo saobraćaj iz pravca Tošinog bunara i povećalo opterećenje na alternativne saobraćajnice

Da će prvog dana ove nedelje Beograd doći na ivicu saobraćajnog kolapsa strahovalo se još juče po podne, kada su se na autoputu od „Sava centra” do Tošinog bunara formirale kolone pred 900 metara dugačkom radnom deonicom od mosta „Gazela” do raskrsnice sa Ulicom antifašističke borbe. Na ovom potezu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << autoputa zatvoren je pravac od Šida ka Beogradu, a od juče tridesetak mašina i kamiona intenzivno radi na skidanju asfalta, zbog čega su vozila izmeštena u jednu od tri trake suprotnog pravca. Upravo se pred ovim tačkama preusmeravanja za vreme špiceva juče stvorilo nekoliko „čepova”, ali promet ni u jednom trenutku nije obustavljan.

Na samoj „Gazeli” u toku dana nije bilo vidne gužve iz pravca Novog Beograda, ali su vozila na polovini mosta koja vodi iz starog dela grada prolazila nešto sporije, pošto im je od „Sava centra” na raspolaganju bila jedna traka manje, ona koja je „ustupljena” automobilima iz suprotnog smera.

Zatvaranje deonice autoputa od „Sava centra” do Ulice antifašističke borbe uzrokovalo je da se opterećenje iz pravca Novog Beograda u najvećoj meri „prelilo” na Brankov most. Kolone koje su se u špicevima formirale pred ovim mostom protezale su se duž Bulevara Mihajla Pupina, do Palate Srbija. Kritično je bilo i na drugoj strani reke, na silasku s mosta ka Ulici Gavrila Principa koja je od raskrsnice sa Ulicom Mihajla Bogićevića do Crnogorske „preinačena” u jednosmernu.

Terazijski tunel juče je nekoliko puta bio zakrčen, ali ako je za utehu, do potpunog zastoja nije došlo ni u jednom trenutku.

U toku jutra, gužvi je bilo i u Ulici kneza Miloša, odakle je jedini prilaz na „Gazelu” iz severnog dela grada.

Radovi na novobeogradskoj strani narednih nedelja odvijaće se po fazama, tokom kojih će iz saobraćaja biti isključivana po jedna polovina autoputa na Novom Beogradu. U planu je da radnici preduzeća „Ratko Mitrović – Niskogradnja” do kraja letnjeg raspusta zamene kolovoz od „Sava centra” do petlje „Tošin bunar”. Ta trasa se smatra najopterećenijom deonicom autoputa kroz Beograd. Alternativni pravci na novobeogradskoj strani u oba smera do tada će biti Ulica Milutina Milankovića i Bulevar Zorana Đinđića.

Uključenje i isključenje sa autoputa na ove dve ulice su petlje  „Tošin bunar” i „Omladinskih brigada”, odnosno petlja „Sava centar” preko Ulice Vladimira Popovića, kojom se može prići i Starom savskom mostu.

M. L.

objavljeno: 06/07/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.