TRAGEDIJA NA AUTO-PUTU! Pijani otac kolima PREGAZIO SINA (12) koji je bolovao od autizma

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Sep.2023, 19:04

TRAGEDIJA NA AUTO-PUTU! Pijani otac kolima PREGAZIO SINA (12) koji je bolovao od autizma

Otac se izjasnio krivim za ubistvo iz nehata nakon što je njegovog 12-godišnjeg sina prošlog meseca ubio automobil na autoputu.

Кalum Rajkroft je "platio najveću cenu" 5. avgusta kada je pokušao da pređe autoput nakon nesreće koju je izazvao njegov otac Metju Rajkroft (36) koji je ceo dan pio.

Pojavivši se putem video veze iz pritvora, Rajkroft se izjasnio krivim po još dve optužbe za opasnu vožnju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i nedavanje uzorka krvi, tokom kratkog saslušanja u krunskom sudu u Lidsu.

Rajkroft, iz Lidsa, proveo je ceo dan pijući u kući svojih roditelja u Hadersfildu kada je odlučio da se odveze kući sa Кalumom, uprkos molbama da ne ulazi u svoj audi К5.

Njegovi roditelji su im ponudili smeštaj i, kada je Rajkroft odbio i otišao sa sinom, pratili su ga i pozvali ga telefonom. Kasnije su prijavili da su čuli Кaluma u pozadini kako kaže: "Tata neće da stane".

Svedoci su opisali da su videli Rajkrofta kako vozi u Hadersfildu i nakon što je stigao do M62, skrećući preko traka i sudarajući se sa bankinom, automobil se prevrnuo.

Rajkroft i Кalum su potom krenuli ka kolovozu, kada je dečak prvo pozvao svoju majku, a zatim hitnu pomoć, ali mu je Rajkroft rekao da prekine poziv.

Viđeni su kako prelaze autoput do centralnog rezervata, a zatim su iz nepoznatog razloga pokušali da pretrče nazad, kada je Кaluma udario automobil i poginuo je na licu mesta.

Кalum je bio autističan i nije imao svest o brzini i trebalo je da bude pod zaštitom svog oca, saopštila je tužilačka služba (CPS).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.