Sutra polaganje kamena temeljca za most Borča - Zemun

Izvor: S media, 13.Jul.2010, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra polaganje kamena temeljca za most Borča - Zemun



Ministarka za nacionalni investicioni plan Srbije Verica Kalanović najavila je da će sutra biti položen kamen temeljac, koji će predstavljati početak izgradnje mosta na Dunavu Zemun - Borča.


Kalanovićeva je objasnila da je reč ne samo o mostu dužine kilometar i po, već i o 21. i po kilometru autoputa, koji povezuje Zrenjaninski i Pančevački put, kao i osam manjih mostova, odnosno o projektu koji je dogovoren s partnerima iz Kine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Gostujući u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije, Kalanovićeva je podsetila da su pre nekoliko meseci dogovoreni povoljni uslovi za taj projekat, jer je cena sa 320 miliona evra spuštena na 170 miliona evra.

Ističući da su partneri iz Kine prepoznali da je Srbija zemlja u koju vredi ulagati, ona je dodala da ukupan deo ekonomskog sporazuma izmedju Srbije i Kine obuhvata i kineske investitore i turiste, firme koje će da rade i druge, a ne samo infrastrukturne poslove.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Deo autoputa radiće turske kompanije

Austrijska kompanija gradi most u Novom Sadu

Radovi na mostu preko Morave kod Ćuprije

Gradnja mosta Zemun-Borča od septembra

Žena skočila sa Brankovog mosta!

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.