Izvor: Politika, 27.Jun.2009, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudar tri vozila – četvoro poginulih

„Pasat” najpre udario „jugo”, odbacio ga s puta, a potom prešao na drugu stranu i udario u automobil koji je dolazio iz suprotnog pravca

Subotica – Četiri osobe poginule su juče ujutru, u 6.10 časova, u teškoj saobraćajnoj nesreći s troje vozila koja se dogodila u visini naselja Bačka Topola, na 46. kilometru autoputa od granice ka Novom Sadu.

U nesreći su poginule saputnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u „jugu” Ljiljana M. (38), Dragana M. (35) i Milena V. (30) iz Bačke Topole, koje su išle ka Subotici, na posao u prodavnicu „Rodić” na Paliću. U drugom vozilu poginuo je suvozač Blaško Kopilović (66), poznati subotički privrednik, vlasnik „Zrno-maga”, dok je vozač Bela Džavić, vlasnik firme „Stovet” iz Žednika, teško povređen.

Prema izveštaju portparola subotičke Opšte bolnice Dragane Pendžić, u 7.20 časova na Hitan prijem dovezeni su Bela Džavić s povredama grudnog koša, koji je odmah prebačen u Institut u Sremskoj Kamenici, te vozač „juga” Zoran Perić, koji je zadobio teške povrede grudnog kiša, kičme i karlice. U nesreći su povređeni i putnici iz trećeg vozila, „pasata”, Dijana Vojnić-Purčar (24), koja je zadobila povrede desne ruke, i Krunoslav Kolar (30), koji je zadobio povrede lica i leve noge, i oboje su smešteni na odeljenje ortopedije.

U šturom saopštenju Policijske uprave u Subotici nema podataka o tome kako je došlo do nesreće, ali prema nezvaničnim informacijama do sudara je došlo kada je „pasat”, u kome su bili Vojnić-Purčar i Kolar, otpozadi udario u „jugo” koji se kretao u pravcu Subotice. „Jugo” je sleteo s puta, a potom „pasat” prelazi na drugu stranu puta i udara u vozilo u kojem se nalaze Džavić i Kopilović.

A. I.

[objavljeno: 28/06/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.