Štrabag i Alpina grade puteve u RS

Izvor: B92, 27.Mar.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrabag i Alpina grade puteve u RS

Banjaluka -- Ugovor o koncesiji za izgradnju mreže autoputeva u Republici Srpskoj biće potpisan sa Štrabagom i Alpinom 26. maja.

Posao na izgradnji mreže autoputeva u Republici Srpskoj je vredan tri milijarde evra

Predsednik Vlade RS Milorad Dodik rekao je da je "od izuzetne važnosti što smo okupili dve najmoćnije kompanije u oblasti izgradnje autoputeva, ne samo u Austriji, nego i u Evropi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i zato smo ubeđeni da će ovaj posao biti uspešno završen".

Dodajući da je reč o jednom od najuspešnijih projekata u Republici Srpskoj i regionu, on je najavio da nakon potpisivanja ugovora sa austrijskim građevinskim kompanijama slede izrada izvođačkih projekata i rešavanje imovinsko pravnih odnosa.

Predsjednik uprave Alpine Ditmar Aluta kaže da je reč o projektu od velike važnosti za razvoj Republike Srpske i da će, zajedno sa Štrabagom, uložiti sve raspoložive kapacitete da se uspešno obavi posao na izgradnji mreže autoputeva, vredan tri milijarde evra.

Hans Peter Hazelštajner, predsednik uprave kompanije Štrabag, je zahvalio premijeru Dodiku na poverenju koje je ukazano austrijskim kompanijama i dodao da će se "truditi da na najbolji mogući način izvrše prihvaćene obaveze”.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.