Stigle mašine iz Kine za izgradnju autoputa Bar-Boljari

Izvor: YU-Build.rs, 17.Jun.2015, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigle mašine iz Kine za izgradnju autoputa Bar-Boljari

Iz Kine je danas u Crnu Goru stiglo 267 mašina, ukupne vrednosti 20,4 miliona američkih dolara, koje će biti korišćene prilikom izgradnje deonice autoputa Bar-Boljari.

Prva veća isporuka mašina danas je stigla u Luku "Bar" odakle će u naredne dve sedmice biti transportovana na gradilište, navodi se u zajedničkom saopštenju crnogorskog Ministarstva saobraćaja i najveća kineska kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu YU-Build.rs << za izgradnju puteva i mostova CRBC.

U okviru prve isporuke iz kineskih luka Šangaj, Ćindao i Tianđin u crnogorsku luku stigli su utovarivači, aksijalni ventilatori za provetravanje pri izgradnji tunela, agregati za struju, kompresori za vazduh, pumpe za beton, bageri i vibro valjci za sabijanje tla.

"U narednom periodu očekuju se još dve isporuke u sklopu kojih će stići još 51 mašina, čime će biti kompletirana i spremna sva potrebna mehanizacija za početak izgradnje autoputa", navedeno je u saopštenju.

Iz kompanije CRBC naveli su da je u toku izgradnja kampova za smeštaj radnika i da se privode kraju aktivnosti na kompletiranju prve faze zapošljavanja domaće radne snage.

Autoput Bar-Boljari, prema granici sa Srbijom, jedan je od prioritetnih infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori koji je nazvan i "projektom veka". Radove na izgradnji izvodiće kineska kompanija CRBC.

Izvor: Blic




Nastavak na YU-Build.rs...






Povezane vesti

2,5 miliona evra za tunele na pruzi Beograd – Bar

Izvor: Capital.ba, 17.Jun.2015

PODGORICA, Evropska unija /EU/ izdvojiće 2,5 miliona evra za pregled 106 tunela na željezničkoj liniji Vrbnica – Bar /dio pruge Beograd-Bar kroz Crnu Goru/ i pripremu glavnih projekata za rekonstrukciju u skladu sa zaključcima pregleda. U okviru trinaestog poziva, na sjednici Upravnog odbora Zapadnobalkanskog...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta YU-Build.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta YU-Build.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.