Težak udes: Srpski autobus sleteo sa puta u Mađarskoj FOTO

Izvor: B92, 30.Apr.2023, 09:10

Težak udes: Srpski autobus sleteo sa puta u Mađarskoj FOTO

Težak udes dogodio se na autoputu 53 u Mađarskoj juče ujutru, kada je čak 15 ljudi povređeno u prevrtanju autobusa iz Srbije.

On je turiste prevozio iz Beograda. U autobusu je bilo 55 putnika uz dva vozača.

Na 2 km od mesta Kiškunhalas, autobus je prešao u suprotni smer iz zasad nepoznatog razloga a potom se prevrnuo u punoj brzini, javlja Telegraf.

Prema rečima vlasnika kompanije koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prevozila putnike, 35 putnika je posle nesreće nastavilo put za Budimpeštu, dok se njih 15 drugim autobusom vratilo u Srbiju. Reč je o petodnevnom aranžmanu u Budimpešti.

"Autobus je bio ispravan, pre oko mesec dana je prošao tehnički pregled – kaže Ćalić. – Nesreća se desila neposredno poštu su prešli granični prelaz, i svi putnici u autobusu su osigurani. Vozač je vozio brzinom od 50, 55 kilometara na sat. Mađarske vlasti su, moram da istaknem bile vrlo korektne i predusretljive, kao i naša ambasada koja je odmah ponudila svu pomoć".

Do nesreće, na oko dva kilometra od mesta Kiškunhalas, prema nezvaničnim saznanjima, došlo je jer je teretno vozilo koje je dolazilo u susret iznenada prešlo u suprotnu traku. Vozač autobusa je, kako se pretpostavlja, zbog toga izgubio kontrolu nad vozilom, i autobus je sleteo s puta i prevrnuo.

Prema svedočenju pojedinih putnika u autobusu, na mesto nesreće su brzo stigli vatrogasci koji su izvlačili putnike iz prevrnutog autobusa. Kako su objavili mađarski mediji, u ovoj nesreći je povređeno 15 ljudi, a među njima i dvoje dece.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.