Sprečeno krijumčarenje više od 200 kilograma čokolade

Izvor: Blic, 11.Feb.2014, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečeno krijumčarenje više od 200 kilograma čokolade

Carinici su na autoputu Novi Sad - Beograd sprečili pokušaj krijumčarenja više od 200 kilograma čokolade i drugih namirnica, saopštila je danas Uprava carina.

Carinici su 8. februara u akciji dubinske kontrole, koju su izveli oko podneva na autoputu Novi Sad - Beograd, sprečili pokušaj krijumčarenja više od 200 kilograma čokolade, manje količine drugih namirnica i 24 litra krivotvorenog pića "Gorki list".

Namirnice su otkrivene u autobusu koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saobraća na redovnoj liniji Subotica - Novi Pazar kojeg su carinici zaustavili na naplatnoj stanici Stara Pazova.

Tu je započeta takozvana vanredna carinska kontrola tokom koje je već u startu utvrdjeno da se radi o robi stranog porekla za koju nisu plaćene uvozne dažbine.

Zbog toga je nastavljen detaljan pregled tokom kojeg je otkriveno više od 200 kilograma raznih "milka" čokolada, "tofee", "pež" bombona, neznatne količine instant kafe, ananasa u konzervi, testenina za supu.

Osim navedenih namirnica, pronadjene su i 24 boce pića "Gorki list" za koji se osnovano sumnja da je u pitanju krivotvoreno piće na šta je sve u izgledu boca ukazivalo - od etiketa, akciznih markica i sveopšteg izgleda, navedeno je u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.