Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 12.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečena blokada

LAPOVO - Pripadnici policije i juče su sprečili radnike privatizovanog Građevinsko-industrijskog kombinata „1. maj“ iz Lapova da blokiraju autoput Beograd-Niš, u znak protesta što im poslodavac nije isplatio zarade za sedam meseci. Radnici su, počev od 10.30 sati, dva sata pokušavali da priđu autoputu i da ga blokiraju, ali im to nije dozvolila interventna jedinica policije.

Juče nije bilo incidenta između radnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i policije, za razliku od prekjučerašnjeg dana, kada su radnici takođe pokušali da blokiraju tu saobraćajnicu i kada je lakše povređenih bilo sa obe strane.

Radnici su se potom povukli u upravnu zgradu preduzeća „1. maj“, gde će, kako je Tanjugu izjavio predsednik štrajkačkog odbora Novica Marković, doneti odluku šta dalje.

Prema njegovim rečima, radnici će i danas pokušati da blokiraju autoput, ali i železničku prugu u Lapovu, koja je na Koridoru 10. Naglasivši da radnici i ne znaju ko je glavni vlasnik, kao i da odgovor na to pitanje nisu dobili od nadležnih državnih institucija.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.