Izvor: MozzartSport.com, 02.Maj.2021, 15:27

Slovenija: Pred Olimpijom je autoput do titule

Ljubljančani danas u prilici da pobegnu na +7 u odnosu na Maribor, a do kraja sezone je ostalo još pet rundi

Poraz Maribora u Celju obradovao je lidera. Olimpija je ostala na četiri boda više od najbližeg konkurenta u šampionskoj trci prvenstva Slovenije, sa utakmicom u džepu. Nju će da odradi danas protiv Aluminija kod kuće, ciljajući beg na sedam koraka pet rundi pre kraja sezone (17.15).

Stvari nisu delovale ružičasto posle prošlonedeljnog debakla >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Zmajeva u Murskoj Soboti, kada ih je Mura isprašila sa 3:0, ali uspeh u četvrtfinalu Kupa i pomenuti neuspeh Vijoličastih podigli su moral igračima Gorana Stankovića. Dodajmo i da je Mura odigrala jedan od najboljih mečeva u sezoni, a na drugoj strani Zmajevi nisu imali prave šanse. Sve je rezultiralo prvim neuspehom koji je Stanković doživeo otkako je seo na klupu zeleno-belih.

17.15: (1,50) Olimpija (3,70) Aluminij (7,00)

Za ovaj duel domaći neće moći da računaju na srpskog internacionalca Radivoja Bosića, dok su na raspolaganju četvrti strelac lige Đorđe Ivanović i Vujadin Savić.

Sa druge strane, Aluminij je na deobi osmog mesta, prvog iznad zone ugroženih, sa istim brojem bodova kao Celje, koje je na mestu koje vodi u baraž za opstanak. Kako Aluminij ima bolji međusobni skor u duelima sa aktuelnim prvakom Slovenije, u prednosti je ukoliko i na kraju bude bodovno poravnat sa Celjem.

Crveno-beli su u prošloj rundi prekinuli niz od četiri susreta bez poraza. Stradali su kod kuće protiv Tabor Sežane, iako su bili na krilima od 10 osvojenih poena u samo četiri meča. Ekipa Oskara Drobneta u nedelju će tražiti bodove u borbi za opstanak u glavnom gradu. Zadatak neće biti nimalo lak. Kidričani su samo jednom slavili u Stožicama uz 10 doživljenih poraza.

SLOVENIJA 1 - 31. KOLO

Petak

Gorica - Mura 1:5 (1:2)

Subota

Tabor Sežana - Domžale 0:0

Celje - Maribor 2:1 (1:0)

Koper - Bravo 0:0

Nedelja

17.15: (1,50) Olimpija (3,70) Aluminij (7,00)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.