Šibenik: Veliki požar se munjevito širi FOTO

Izvor: B92, 27.Jul.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šibenik: Veliki požar se munjevito širi FOTO

Šibenik -- Požar kod Šibenika munjevito se širi i pred vatrogascima je besana noć, javljaju hrvatski mediji.

Situacija u mestu MIhaljevići je kritična.

Kako javlja reporter N1 televizije Zagreb, stanovnici tog sela trenutno se evakuišu.

Vetar se još pojačao, a vatra je stigla na pedeset metara do kuća, prenosi portal Indeks.

Na požarištu južne Dubrave kod Šibenika vatrogasci su večeras raspoređeni u naseljima Dubrave, kao i na području >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opštine Bilice u naseljima Lugovići, Mihaljevići i Jurasi kako bi zaštitili kuće od vatrene stihije koja se širi i prema vetrenjačama na brdima Debeljak i Krtolin, a u pomoć im dolazi još vojnika.

Povređeni vatrogasac koji se nagutao dima je dobro i pušten je kući.

Na terenu je oko 150 vatrogasaca

"Trenutno je na terenu oko 150 vatrogasca koji su spremni da tokom noći brane kuće od vatrene stihije, a očekujemo angažman i dodatnih vatrogasne snaga pa će na terenu tokom noći biti oko 200 vatrogasaca", rekao je za Hinu komandant šibenske Javne vatrogasne službe Volimir Milošević.

On je kazao da vetar razbuktava vatru u više pravca i da se osim prema naseljenim mestima usmeravala i prema vetrenjačama vetroelektrana na brdima Debeljak i Krtolin, što stvara nove poteškoće.

Inače, celo područje Dubrave je isključeno iz električne mreže.

I dalje nije moguće koristiti ulaz ni zlaz s autoputa ka Šibeniku, a zbog požara je zatvoren deo magistrale DC33 od Tromilje do skretanja za Perković.

Na terenu su i policija i pripadnici civilne zaštite grada Šibenika, a vatrogasci su uspeli da spreče širenje požara na kuće u selu Rupići iz kojeg su stanovnici prethodno evakuisani.

Na području južne Dubrave kod Šibenika je izbio veliki požar, a ubrzo zatim još jedan zbog čega je autoput od Skaradina do Vrpolja zatvoren u oba smera.

Iz Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije saopšteno je da je požar buknuo oko 13.30, a uskoro je planuo i drugi veliki požar koji se širi prema autoputu.

Širi se gusti dim, a gori šuma i nisko rastinje, a oko 18.00 časova vatra se približilila kućama, i došla i do naplatnih kućica, prenosi Index.hr.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.