Seljaci u Indiji ne odustaju od protesta: Uništiće nas

Izvor: B92, 29.Nov.2020, 15:34

Seljaci u Indiji ne odustaju od protesta: "Uništiće nas"

Nju Delhi -- Indijski seljaci koji su danas protestovali protiv novog zakona, odbili su vladinu ponudu da prvo odblokiraju saobraćajnice, a onda da sednu i razgovaraju.

Indijski seljaci smatraju da će ih novi zakon finansijski uništiti.

Na hiljade seljaka će, kako su saopštili, nastaviti da kampuje na autoputevima u državama Pendžab i Harjana, dok se tri nova zakona o poljoprivredi ne povuku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Poljoprivrednici kažu da bi zakoni mogli da dovedu do toga da vlada prestane da kupuje žito po dogovorenim cenama, čime bi profidirale korporacije, koje bi jeftino otkupile njihove useve, preneo je AP.

Vlada kaže da zakoni donose "dugo čekanu reformu poljoprivrede koja će dozvoliti seljaci slobodno tržiste i poveća im produkciju kroz privatne investicije".

"Ove reforme su potrebne ne samo da bi se naši poljoprivrednici oslobodili postojećih problema, već im otvara nove prilike", rekao je danas premijer Indije.

Seljaci su se često žalili da ih je vlada ignorisala i često su izlazili na ulice tražeći bolje cene za njihove useve i sisteme za navodnjavanje tokom sušnih sezona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.