Saobraćaj pojačanog intenziteta

Izvor: RTS, 15.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj pojačanog intenziteta

U Srbiji saobraćaj pojačanog inteziteta. Na graničnim prelazima zadržavanja do 30 minuta. Vozače očekuju suvi kolovozi i dobra vidljivost.

Na važnijim i frekventnijim putnim pravcima, van gradskih sredina, saobraćaj je pojačanog intenziteta, a posebno na autoputu koji od Subotice preko Beograda vodi ka Nišu i ka graničnom prelazu Preševo, zbog povećanog broja stranih motorizovanih turista.

Vozače očekuju suvi kolovozi i dobra vidljivost.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << graničnim prelazima saobraćaj je pojačanog intenziteta, ali su zadržavanja do 30 minuta.

Zbog ozbiljnih oštećenja mosta preko reke Skrapež i radova na njihovoj sanaciji potpuno je obustavljen saobraćaj na obilaznici oko Požege, koja je deo magistralnog puta M-5 Čačak-Užice.

U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestala je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru.

Zbog izvođenja radova na nadvožnjaku iznad autoputa E/70 Beograd-Šid, u zoni Dobanovaca od 1. juna do 15. avgusta saobraćaj će se odvijati prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Na magistralnom putu M-22, koji od Beograda, preko Novog Sada, vodi ka Subotici, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona.

Ta teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75 Beograd-Subotica.

Popravlja se most na reci Savi kod Sremske Rače, pa se saobraćaj obavlja prema postavljenoj signalizaciji, uz povremene kraće prekide.

Na magistralnom putu Čačak-Požega-Užice, na deonici kod Užića, na kolovozu su izraženi kolotrazi, koji predstavljaju ozbiljnu opasnost za sve učesnike u saobraćaju, pa vozači moraju da voze sporije i opreznije.

Zbog radova na sanaciji klizišta na regionalnom putu R/119 Aleksadrovac-Jošanička Banja (deonica kod Koznice), saobraćaj će, u vremenu od 8.00-18.00 svakog dana, uključujući i subote i nedelje, biti potpuno obustavljan do 01. avgusta 2009.

Zbog klizišta, i dalje je usporen saobraćaj na delu Đerdapske magistrale kod Tekije i obavlja se jednom kolovoznom trakom, uz naizmenično propuštanje vozila.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.