Izvor: Blic, 02.Okt.2016, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAVIČAN UDES KOD NIŠA Sudar tri automobila, PETORO POVREĐENO

Četiri osobe su teško povređene a jedna lakše na deonici autoputa Niš-Leskovac u visini Novog sela kod Niša, u teškom udesu u kome su učestvovala tri automobila.

Došlo je do čeonog sudara BMW-a nemačkih registarskih oznaka u kome su se nalazili grčki državljani, koji se kretao u pravcu Beograda i autobolila marke "seat" u kojem su se, prema privim informacijama, nalazili državljani Srbije iz Bujanovca. Nakon stravičnog sudara dva automobila na BMV je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naleteo automobil marke "reno" u kojem su bili poljski državljani.

Prema prvim informacijama najteže su povređeni supružnici u automobilu “BMW” - K.T. (66) koji je zadobio prelom potkolenice i S.T. (59) koja je zadobila povrede glave i grudnog koša. Putnica u “seat toledu” I.S. (77) koja je zadobila otvoreni prelom kuka i potkolenice i povredu grudnog koša dok je njen sin Z.S. (27) zadobio povredu glave a vozač A.S. ima povređen grudni dok prema prvim nalazima lekari sumnjaju I na prelom rebara. Tačan stepen I vrste povreda znaće se posle kompletne dijagnostike u KC u Nišu.

Sudar se dogodio na deonici autoputa na kojoj se zbog izvođena radova saobraćaj odvija u samo dve trake.

-“Seat” je išao iz pravca Beograda ka Leskovcu kada je došlo do sudara sa BMW-om koji je išao iz suprotnog smera. Sudar je bio strašan jer je seat išao veoma brto, više od 100 kilometara na čas! Mi smo bili u „renou“ koji je išao iza BMW-a. Srećom je vozač dobro reagovao pa nismo udarili jako, kaže za „Blic“ jedan od Poljaka iz „renoa“.

Ekipe niške Hitne pomoći reagovale su munjevito.

- Prvo vozilo stiglo je na mesto sudara za svega pet minuta. Iza njega stigle su još dve ekipe koje su nakon ukazivanja prve pomoći povređene prevezle u Urgentni centar Kliničkog centra radi dalje dijagnostike i lečenja, kaže direktor Hitne pomoći dr Slavoljub Živadinović.

Kako se navodi u saopštenju Javnog preduzeća "Putevi Srbije", zbog saobraćajne nesreće došlo je do obustave saobraćaja na delu puta od Niša prema Skoplju, na nadvožnjaku kod Trupalskih šuma.

Ta kompanija je apelovala na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.