SAD: Kamion udario u autobus sa đacima, deset poginulih, 30 povređenih

Izvor: Večernje novosti, 11.Apr.2014, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Kamion udario u autobus sa đacima, deset poginulih, 30 povređenih

Deset osoba je poginulo, a 30 povređeno na severu Kalifornije kada je kamion prešao preko travnatog međuprostora u suprotnu traku autoputa i udario u školski autobus, posle čega su se dva vozila zapalila, saopštili su danas zvaničnici.Kamion, dostavno vozilo FedEksa, udario je u jedan od tri autobusa u kom su se nalazili učenici srednje škole iz Los Anđelesa, koji su krenuli u obilazak državnog univerziteta, prenela je agencija AFP.Dispečeri koji kontrolišu puteve u Kaliforniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << rekli su da su među poginulima vozači kamiona i autobusa i još sedam putnika autobusa.Sudar se dogodio juče, nešto posle 17.30 sati po lokalnom vremenu blizu Orlanda, malog grada koji se nalazi oko 160 kilometara severno od Sakramenta, navodi AP.Autobus i kamion su se kretali suprotnim trakama autoputa kada je kamion prešao u drugu traku i udario u autobus.Istražitelji kažu da je kamion možda pokušao da zaobiđe putnički automobil koji je, takođe, učestvovao u sudaru. "Žrtve su tinejdžeri. Mnogi od njih su bili prestravljeni. Bili su u šoku. Nisu mogli da shvate šta se dogodilo", rekao je Džejson Vajman iz Dobrovoljačke vatrogasne službe u Orlandu.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

U saobraćajnoj nesreći u Kaliforniji poginuli učenici

Izvor: Vostok.rs, 12.Apr.2014, 11:18

12.04.2014. -..U okolini grada Orland sudarili su se školski autobus i kamion. Sedam učenika i dva vozača su poginula, više od trideset osoba je povređeno...Prema podacima policije, kamion kompanije Fedeks je prešao u suprotnu traku u došlo je do čeonog sudara sa autobusom. Vozila su sletela...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.