Radovi na deonici autoputa Ub-Lajkovac počinju na Vidovdan

Izvor: Glas javnosti, Beta, 30.Maj.2010, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovi na deonici autoputa Ub-Lajkovac počinju na Vidovdan

VALJEVO - Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je u Valjevu da će radovi na deonici budućeg autoputa Beograd-južni Jadran, od Uba do Lajkovca, početi na Vidovdan, 28. juna.

Ta deonica duga je 12,5 kilometara, po prvim procenama koštaće oko 55 miliona evra, finansiraće se iz budžeta Srbije, a budući izvođači radova moraju se obavezati da će deo radova izvedenih u ovoj godini naplatiti naredne godine, rečeno je na promociji radova na toj deonici.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />U budžetu za tu namenu ima dve milijarde dinara, a po sličnom principu radi se i na trasi Koridora 10 od Horgoša do Novog Sada.

Predstavnici opština Ub i Lajkovac, Aleksandar Damnjanović i Živorad Bojičić, rekli su da je eksproprijacija zemljišta na trasi budućeg autoputa u toku i da "bolje ide u Lajkovcu nego na Ubu".

- Sa vlasnicima parcela kroz koje će proći autoput dogovorili smo se da ar bude plaćen 100 evra, što je cena ara zemljišta koji se ekspropriše za potrebe širenje kopova Rudarskog basena "Kolubara" na području Uba i Lajkovca - rekao je Bojičić.

Damnjanović i Bojičić su uvereni da je za mesec dana moguće eksproprisati zemljište na delovima te deonice od "bar kilometar-dva" kako bi radovi počeli u predviđenom roku.

- Autoput Beograd-Požega dug je 152 kilometra, a od Požege do Boljara, na granici Srbija-Crna Gora, ima još oko 80 kilometara - kazao je predstavnik Ministarstva za infrastrukturu Darko Pešić.

Mrkonjić je najavio i skore razgovore sa ruskim partnerima za kredit koji bi bio iskorišćen za nastavak radova na pruzi Valjevo-Loznica, koji bi mogli da počnu kada bude okončana deonica autoputa Ub-Lajkovac, i slične objekte na železnici.

Pre promocije deonice autoputa Ub-Lajkovac Mrkonjić je posetio putare koji saniraju klizište na obilaznici za Užice, a potom i radove na asfaltiranju 120 metara dela Ulice Vlade Danilovića u centru Valjeva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.