Radovi na autoputu kroz Beograd

Izvor: Studio B, 12.Jul.2010, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovi na autoputu kroz Beograd

Radovi na rehabilitaciji autoputa kroz Beograd na deonici od mosta „Gazela" (petlja „Sava centar") do kružne petlje (Antifašističke borbe - Proleterske solidarnosti) - faza 2 počeli su u noći između 12. i 13. jula.

Za saobraćaj je zatvorena jedna polovina kolovoza (smer ka Šidu), pri čemu se saobraćaj odvija na drugoj polovini kolovoza (smer ka Nišu) i to dve trake ka Nišu i jedna ka Šidu.

Za vreme trajanja radova za saobraćaj su zatvorene rampe za uključenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na autoput (smer ka Nišu) iz ulica Španskih boraca i Antifašističke borbe i uključenja na autoput (smer ka Šidu) sa petlje „Sava centar".

Režim saobraćaja na ostalim rampama kružnih petlji ostaje nepromenjen kao i na ostalom delu novobeogradske ulične mreže.

Alternativni pravci na novobeogradskoj strani u oba smera su ulica Milutina Milankovića i Bulevar dr Zorana Đinđića.

Mesta uključenja i isključenja sa autoputa su petlje: „Tošin bunar" ili „Omladinskih brigada" preko ulica Tošin bunar ili Omladinskih brigada i „Sava centar" preko ulice Vladimira Popovića, kojom se može pristupiti Starom savskom mostu.

Dve ulivne rampe iz ulice Vladimira Popovića na Gazelu su otvorene, kao i dve izlivne rampe sa Gazele u ulicu Vladimira Popovića.

Most „Gazela" je otvoren u punom profilu do 25. jula.

Na alternativnim pravcima mreže Novog Beograda postavljena je saobraćajna signalizacija za vođenje saobraćaja.

Sekretarijat za saobraćaj apeluje na sugrađane da u toku trajanja radova na autoputu maksimalno koriste vozila javnog prevoza kako bi se umanjile gužve u zoni radova i na alternativnim uličnim pravcima.

Izmene linija javnog gradskog prevoza

Zbog radova na autoputu na deonici od mosta „Gazela" do kružne petlje (Antifašističke borbe) - faza 2, od 13. jula delimično su izmenjene trase linija javnog gradskog prevoza na sledeći način:

- Linije br. 17 i ADA 5 će na delu od mosta „Gazela" do Omladinskih brigada saobraćati sledećom trasom: most „Gazela" - izlazna rampa sa Autoputa kod Sava centra, Vladimira Popovića, Milentija Popovića, Bulevar dr Zorana Đinđića i dalje redovnom trasom;

- Linije br. 18, 88, 601 i ADA 2 će na delu od mosta „Gazela" do Omladinskih brigada saobraćati sledećom trasom: most „Gazela" - izlazna rampa sa Autoputa kod Sava centra, Vladimira Popovića, Milentija Popovića, Bulevar dr Zorana Đinđića, Španskih boraca kružna petlja kod ulice Španskih boraca, Autoput i dalje redovnom trasom:

- Linija br. 89 će na delu od mosta „Gazela" do Omladinskih brigada saobraćati sledećom trasom: most „Gazela" - izlazna rampa sa Autoputa kod Sava centra, Vladimira Popovića, Milutina Milankovića, Antifašističke borbe, Jurija Gagarina i dalje redovnom trasom:

- Linija br. 94 će na delu od mosta „Gazela" do Omladinskih brigada saobraćati sledećom trasom: most „Gazela" - izlazna rampa sa Autoputa kod Sava centra, Vladimira Popovića, Milutina Milankovića i dalje redovnom trasom.

Linije javnog gradskog prevoza u Novom Beogradu od ulice Omladinskih brigada ka mostu „Gazela" ne menjaju režim rada i zadržavaju postojeće trase odnosno saobraćaju na sledeći način:

- Linije br. 17 i ADA 5 će na delu od ulice Omladinskih brigada ka mostu „Gazela" saobraćati sledećom trasom: Dr Zorana Đinđića - Milentija Popovića - Vladimira Popovića - ulivna rampa ka mostu „Gazela" i dalje redovnom trasom:

- Linije br. 18, 88, 601 i ADA 2 će na Novom Beogradu od kružne petlje kod ulice Španskih boraca saobraćati sledećom trasom: Španskih boraca - Bulevar dr Zorana Đinđića - Milentija Popovića - Vladimira Popovića - ulivna rampa ka mostu „Gazela" i dalje redovnom trasom;

- Linija br. 89 će na Novom Beogradu od raskrsnice ulice Antifašističke borbe i Milutina Milankovića saobraćati sledećom trasom: Milutina Milankovića - Milentija Popovića - Vladimira Popovića - ulivna rampa ka mostu „Gazela" i dalje redovnom trasom;

- Linija br. 94 će na Novom Beogradu od raskrsnice Antifašističke borbe i Milutina Milankovića saobraćati sledećom trasom: Milutina Milankovića - Milentija Popovića - Vladimira Popovića - ulivna rampa ka mostu „Gazela" i dalje redovnom trasom.

U sklopu pomenutih izmena režima rada linija javnog gradskog prevoza na autoputu biće ukinuta sledeća stajališta:

- „Sava centar" (u oba smera) na autoputu za linije br. 17, 18, 88, 89, 94, 601, ADA 2 i ADA 5:

- „Beogradska arena" („Antifašističke borbe") i „Beogradska arena" („Španskih boraca") u oba smera na autoputu za linije br. 18, 88, 601 i ADA2 i

- stajalište „Blok 24" (u oba smera) kao i stajalište „Milutina Milankovića" (smer prema mostu „Gazela") u ulici Antifašističke borbe za linije br. 89 i 94.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog gradskog prevoza.

Navedeni radovi neće uticati na privremeni režim rada linija javnog gradskog prevoza u sklopu radova na rekonstrukciji mosta „Gazela".

Linija br. 74 „Omladinski stadion - Bežanijska kosa", umesto autoputem i „Gazelom" i dalje će saobraćati preko Brankovog mosta a tramvajska linija broj 13 na relaciji „Blok 45 - Banovo brdo".

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radovi na autoputu kroz Beograd

Izvor: S media, 13.Jul.2010, 10:39

..Radovi na rehabilitaciji autoputa kroz Beograd na deonici od mosta „Gazela" (petlja „Sava centar") do kružne petlje (Antifašističke borbe - Proleterske solidarnosti) - faza 2 počeli su u noći između 12. i 13. jula...Za saobraćaj je zatvorena jedna polovina kolovoza (smer ka Šidu), pri čemu...

Nastavak na S media...

Izmene zbog radova na "Gazeli"

Izvor: B92, 13.Jul.2010

Beograd -- Leva strana autoputa E-75 iz smera od Beograda ka Šidu, u dužini od 900 m počev od Sava centra zatvorena je, saobraćaj se obavlja dvosmerno suprotnom trakom... Zatvorene su rampe za uključenje na autoput u smeru ka Nišu iz ulica Španskih boraca i Antifašističke borbe i uključenja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.