Putevi vlažni, opasnost od poledice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2012, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putevi vlažni, opasnost od poledice

BEOGRAD -

Kolovozi u Srbiji jutros su vlažni, a autoputevi i magistralni putni pravci su očišćeni, uz opasnost od poledice zbog niskih jutarnjih temperatura, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na delu autoputa od Niša ka granici sa Makedonijom, kao i na deonici od Feketića do Horgoša ima mestimično snega na kolovozu. Poledice najviše ima na području Smedereva, Požarevca i Velikog Gradišta.

Vozila se na graničnim prelazima zadržavaju do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 30 minuta.

Slab sneg provejava na području Zlatibora, Kopaonika i Vranja, a magla smanjuje vidljivost i otežava saobraćaj na području Zrenjanina.

Vetar je tokom noći oslabio, što je omogućilo putarima da za saobraćaj osposobe deonicu magistralnog puta Zaječar-Negotin.

Snega na kolovozu, do pet centimetara, ima na regionalnim putevima, na području Vranja, Niša, Požarevca, Valjeva, Zaječara, Kruševca, Užica, Ivanjice, Požege i Čačka.

Pojedini lokalni putevi u regionu Novog Pazara su neprohodni, ili je u funkciji samo po jedna traka, zbog čega se ne savetuje njihovo korišćenje.

Neprohodni su putni pravci R-105 Brestovac-Gornjak-Žagubica, R-218a Brzeće-Kopaonik i R-230 Prilike-Katići-Mocioci (Nova Varoš).

Na deonicama trasiranim kroz stenske useke i klisure učestala je pojava odrona, a naročito kod Đerdapske klisure i duž Ibarske magistrale, upozoravaju iz AMSS-a.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.