Izvor: N1 televizija, 11.Jul.2017, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putevi Srbije o nesreći: Put je bio bezbedan za saobraćaj

Jedan od vozača je poginuo, a 25 putnika je povređeno u saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Feketića, kada se prevrnuo autobus s poljskim turistima. Predstavnik poljske turističke agencije naveo je da je do nesreće došlo zbog oštrih predmeta koji su probušili gumu. Putevi Srbije demantuju to i navode da je verovatno u pitanju ljudski faktor.

Izvor: N1

JP "Putevi Srbije" shodno Zakonu o javnim putevima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << obavlja stručne poslove koji se odnose na trajno, neprekidno i kvalitetno održavanje i zaštitu državnih puteva prvog i drugog reda u Republici Srbiji, posebno vodeći računa o značajnim tranzitnim koridorima i strateškim putnim pravcima kao što je Koridor 10, navedeno j eu saopštenju.

JP Putevi Srbije brinu o bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, redovno obilazeći državne puteve, što je i bio slučaj danas kada je stručni nadzorni organ Puteva Srbije, prošao pomenutom deonicom neposredno pre saobraćajne nezgode gde je kolovoz bio u tehnički ispravnom stanju i bez oštrih predmeta.

Drugima rečima, kako navode, put je bio bezbedan za saobraćaj.

Prema preliminarnim informacijama uzrok saobraćajne nezgode je ljudski faktor, navodi se u saopštenju JP Putevi Srbije.

Kako visoke temperature utiču na koncetraciju, sporije reagovanje i slabije opažanje, "Putevi Srbije" apeluju na sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću saobraćajnu signalizaciju.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.