Izvor: Beta, 25.Jul.2014, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putarine za motocikle umanjene 50 odsto

BEOGRAD, 25. jula 2014. (Beta) - Vlada Srbije dala je saglasnost da se cena putarina za motocikle smanji za 50 odsto, što bi trebalo da poveća prisustvo tih vozila na autoputevima, saopštilo je u petak Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako se navodi, na incijativu tog ministarstva Vlada je dala saglasnost na odluku Nadzornog odbora Javnog preduzeća Putevi Srbije, kojom je utvrdjena posebna visina putarine za novu kategoriju "jedan a" (I A), u koju ulaze motocikli, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << motorni trocikli i četvorocikli.

Precizira se da će cena putarine za ta vozila iznositi 50 odsto od putarina koje plaćaju vlasnici motornih vozila prve kategorije, tako da će naprimer, putarina za motocikle iznositi 370 dinara na autoputu Beograd-Niš, 170 dinara za autoput Beograd-Šid i 120 odnosno 170 dinara, za naplatne stanice na deonici Beograd - Novi Sad.

U ukupnom prometu na naplatnim stanicama motocikli trenutno učestvuju sa oko 0,1 odsto, a u izbegavanju plaćanja putarine njihov udeo je oko 40 odsto.

Svrstavanje motocikala u posebnu kategoriju omogućiće da se poveća njihovo prisustvo na autoputevima, čime će se neutralisati gubitak prihoda po osnovu smanjenog iznosa putarine, navodi se u saopstenju Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Putarine za motocikle jeftinije za 50 odsto

Izvor: Mondo, 25.Jul.2014

Cena putarine za motocikle biće umanjena za 50 odsto, što bi trebalo da poveća prisustvo tih vozila na autoputevima,..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.